Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir?

Ekonomi 14.10.2021 - 05:14, Güncelleme: 14.10.2021 - 05:18
 

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir?

kocaelihaberi
Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük görevden alındı. İki isimden boşalan göreve Taha Çakmak getirildi. Bu gelişmenin ardından Taha Çakmak'ın hayatı merak edilmeye başlandı. İşte Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak'ın hayatı... Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Merkez Bankası'nda 3 üst düzey isim görevden alındı. Buna göre; Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak atandı. Bu önemli gelişmenin sonrasında Taha Çakmak'ın kariyeri merak edilmeye başlandı. TAHA ÇAKMAK KİMDİR? Başkan Yardımcılığı'na atanan Taha Çakmak, Elazığ'da dünyaya geldi. 2008'de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Taha Çakmak, Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra 10 yıl boyunca Türk Hava Yolları'nda (THY) çalıştı. Taha Çakmak, önce Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğüne daha sonra da BDDK Başkan Yardımcılığına atandı. Taha Çakmak, 14 Ekim 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı oldu.
kocaelihaberi

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük görevden alındı. İki isimden boşalan göreve Taha Çakmak getirildi. Bu gelişmenin ardından Taha Çakmak'ın hayatı merak edilmeye başlandı. İşte Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak'ın hayatı...

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Merkez Bankası'nda 3 üst düzey isim görevden alındı. Buna göre; Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak atandı. Bu önemli gelişmenin sonrasında Taha Çakmak'ın kariyeri merak edilmeye başlandı.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?
Başkan Yardımcılığı'na atanan Taha Çakmak, Elazığ'da dünyaya geldi. 2008'de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Taha Çakmak, Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra 10 yıl boyunca Türk Hava Yolları'nda (THY) çalıştı. Taha Çakmak, önce Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğüne daha sonra da BDDK Başkan Yardımcılığına atandı.

Taha Çakmak, 14 Ekim 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.