KORONAVİRÜSTE KORKUTAN GELİŞME

Sağlık 15.12.2021 - 08:06, Güncelleme: 15.12.2021 - 08:06
 

KORONAVİRÜSTE KORKUTAN GELİŞME

kocaelihaberi
COVID-19'da vaka sayısı yeniden 20 binin üzerine çıktı. COVID-19'da son 24 saatte 21 bin 477 kişinin testi pozitif çıktı, 181 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de son 24 saatte 21 bin 477 vaka tespit edildi, hayatını kaybedenlerin sayısı 181 oldu. 358 bin 117 test yapılırken iyileşen hasta sayısı 24 bin 42 olarak kaydedildi. Türkiye'de ikinci doz aşılama ortalama yüzde 82,17 oldu. Birinci doz ortalaması yüzde 91,14 olurken, üç doz aşı oyan vatandaş sayısı toplamda 121 milyon 935 bin 289’e yükseldi. İki doz aşılamada ilk sırada Ordu var Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti. En düşük aşılama Şanlıurfa’da Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un yayılmasını önlemek için özellikle kış şartlarında kapalı alanlardan mümkün olduğu kadar uzak durulması gerektiğini belirterek, aşıların belirtilen sürede yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Fahrettin Koca, şunları kaydetti: "KIŞ ŞARTLARINDA hastalığın bulaşması kolaylaşacak. Havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün ölçüde uzak durulmalıdır. Aşıların belirtilen sürelere göre yapılmasının daha iyi sonuç verdiği unutulmamalı. Alması tümüyle size bağlı tedbirleri almalısınız."
kocaelihaberi

COVID-19'da vaka sayısı yeniden 20 binin üzerine çıktı. COVID-19'da son 24 saatte 21 bin 477 kişinin testi pozitif çıktı, 181 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de son 24 saatte 21 bin 477 vaka tespit edildi, hayatını kaybedenlerin sayısı 181 oldu. 358 bin 117 test yapılırken iyileşen hasta sayısı 24 bin 42 olarak kaydedildi.

Türkiye'de ikinci doz aşılama ortalama yüzde 82,17 oldu. Birinci doz ortalaması yüzde 91,14 olurken, üç doz aşı oyan vatandaş sayısı toplamda 121 milyon 935 bin 289’e yükseldi.

İki doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un yayılmasını önlemek için özellikle kış şartlarında kapalı alanlardan mümkün olduğu kadar uzak durulması gerektiğini belirterek, aşıların belirtilen sürede yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"KIŞ ŞARTLARINDA hastalığın bulaşması kolaylaşacak. Havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün ölçüde uzak durulmalıdır. Aşıların belirtilen sürelere göre yapılmasının daha iyi sonuç verdiği unutulmamalı. Alması tümüyle size bağlı tedbirleri almalısınız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.