PERİNÇEK BU KEZ ERDOĞAN'A DESTEK VERMEDİ (video)

06.01.2021 - 01:57, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

PERİNÇEK BU KEZ ERDOĞAN'A DESTEK VERMEDİ (video)

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Türk  tv'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net prorgramında Boğaziçi Ünivesitesi'ne atanan yeni rektör hakkında AK Parti'yi eleştiren açıklamada bulundu. Üniversitelerde rektörün öğretim kadrosu tarafından seçilmesi gerektiğini belirten Perinçek, "Mesele Melih Bulu meselesi değil. Üniversite rektörünü üniversite seçer. Bu kadar net. Yoksa ona üniversite denmez. Her üniversitenin kişiliği vardır. Onu bozmamak gerekir" diye konuştu. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atama üzerinden ABD Başkanlığı'na yeni seçilen Joe Biden'a da değinen Perinçek, "Siz eğer üniversitelere kendi rektörünü seçme hakkı tanımazsanız PKK'ya, FETÖ'ye, Biden'a da çok güzel zemin hazırlarsınız" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Türk  tv'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net prorgramında Boğaziçi Ünivesitesi'ne atanan yeni rektör hakkında AK Parti'yi eleştiren açıklamada bulundu.

Üniversitelerde rektörün öğretim kadrosu tarafından seçilmesi gerektiğini belirten Perinçek, "Mesele Melih Bulu meselesi değil. Üniversite rektörünü üniversite seçer. Bu kadar net. Yoksa ona üniversite denmez. Her üniversitenin kişiliği vardır. Onu bozmamak gerekir" diye konuştu.

Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atama üzerinden ABD Başkanlığı'na yeni seçilen Joe Biden'a da değinen Perinçek, "Siz eğer üniversitelere kendi rektörünü seçme hakkı tanımazsanız PKK'ya, FETÖ'ye, Biden'a da çok güzel zemin hazırlarsınız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.