ÖZELHABER-DARICA'YI UÇURACAK OLAN İKİ GÜZEL PROJE

Dünya 12.07.2020 - 23:11, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

ÖZELHABER-DARICA'YI UÇURACAK OLAN İKİ GÜZEL PROJE

KH/CENGİZYUCAK Darıcalıların çok seviceği iki proje hayata geçiriliyor; Bayramoğlu Yelkenkaya tepesinde yamaç paraşütü alanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sahilde yaptığı millet parkının arkasındaki boş alana da model uçak tasarım ve üretim tesisi kurulacak.. Kocaelihaberi.com'a özel açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak "Büyükşehir Belediyemiz, Darıca Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Darıca Şubesi’nin ortaklaşa hayata geçireceği Bayramoğlu Yelkenkaya’da yamaç paraşütü kalkış alanı projesi ve model uçak tasarım ve üretim tesisi için yaptığımız  kahvaltılı toplantıda mutabakat sağladık. Türkiye'de şu anda Antalya ve Ordu Boztepe olmak üzere iki yamaç parşütü var. Biz üçüncüsünü Bayarmaoğlu Yelkenkaya'da hayata geçireceğiz. Yelkenkaya paraşütü zaten marka değeri olan Darıca Bayramoğlu'na ayrı bir değer daha katacak, Türkiye ve hatta uluslararası ölçekte daha bir tanınır ve bilinir olacak" dedi..  Yaşar Çakmak ikinci olarak yine Türk Hava Kurumu ile birlikte görüşüp mutabık kalınan proje içinde "Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sahilde yaptığı millet parkının hemen arka tarafındaki boş alana da model uçak tasarım ve üretim tesisi kurulacak. Teknik okul öğrencilerimiz gelip burada model uçak tasarımlarını hayata geçirebilecekler. Tasarım meraklısı öğrencilerimiz buradan bu konuda İzmit'teki Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinin teknik olanaklarından faydalanabilecekler. Yine bu alanda ayrıca Dron uçurtma eğitimi de verilecek" dedi.. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ile birlikte projenin yapılacağı alanı gezen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ise bu iki projenin de Darıca'ya çok yakışacağını ve Darıcalıları çok sevindirecğinin altını çizdikten sonra “Darıca Belediyesi olarak her alandan var olan varlığımızı verdğimiz destek ve çalışmalarla sürdürmeye devam ediyoruz. İlçemizde amatör havacılığın gelişmesi ve sevdirilmesi için uğraşan THK Darıca Şubesi'nin daima yanındayız. Son olarak yamaç paraşütü ile uğraşan sporcularımız için yaptığımız çalışmalarla Bayramoğlu Yelkenkaya’da yamaç paraşütü kalkış alanını planladık. Bu proje ile ilçemizde sporun her alanında yaptığımız yatırımlara bir yenisini daha eklemiş olacağız. Göstermiş olduğu üstün çaba ve gayretlerinden dolayı THK Darıca Şubesi'ne teşekkür ediyorum.” dedi.

KH/CENGİZYUCAK Darıcalıların çok seviceği iki proje hayata geçiriliyor; Bayramoğlu Yelkenkaya tepesinde yamaç paraşütü alanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sahilde yaptığı millet parkının arkasındaki boş alana da model uçak tasarım ve üretim tesisi kurulacak..

Kocaelihaberi.com'a özel açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak "Büyükşehir Belediyemiz, Darıca Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Darıca Şubesi’nin ortaklaşa hayata geçireceği Bayramoğlu Yelkenkaya’da yamaç paraşütü kalkış alanı projesi ve model uçak tasarım ve üretim tesisi için yaptığımız  kahvaltılı toplantıda mutabakat sağladık. Türkiye'de şu anda Antalya ve Ordu Boztepe olmak üzere iki yamaç parşütü var. Biz üçüncüsünü Bayarmaoğlu Yelkenkaya'da hayata geçireceğiz. Yelkenkaya paraşütü zaten marka değeri olan Darıca Bayramoğlu'na ayrı bir değer daha katacak, Türkiye ve hatta uluslararası ölçekte daha bir tanınır ve bilinir olacak" dedi..

 Yaşar Çakmak ikinci olarak yine Türk Hava Kurumu ile birlikte görüşüp mutabık kalınan proje içinde "Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sahilde yaptığı millet parkının hemen arka tarafındaki boş alana da model uçak tasarım ve üretim tesisi kurulacak. Teknik okul öğrencilerimiz gelip burada model uçak tasarımlarını hayata geçirebilecekler. Tasarım meraklısı öğrencilerimiz buradan bu konuda İzmit'teki Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinin teknik olanaklarından faydalanabilecekler. Yine bu alanda ayrıca Dron uçurtma eğitimi de verilecek" dedi..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ile birlikte projenin yapılacağı alanı gezen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ise bu iki projenin de Darıca'ya çok yakışacağını ve Darıcalıları çok sevindirecğinin altını çizdikten sonra “Darıca Belediyesi olarak her alandan var olan varlığımızı verdğimiz destek ve çalışmalarla sürdürmeye devam ediyoruz. İlçemizde amatör havacılığın gelişmesi ve sevdirilmesi için uğraşan THK Darıca Şubesi'nin daima yanındayız. Son olarak yamaç paraşütü ile uğraşan sporcularımız için yaptığımız çalışmalarla Bayramoğlu Yelkenkaya’da yamaç paraşütü kalkış alanını planladık. Bu proje ile ilçemizde sporun her alanında yaptığımız yatırımlara bir yenisini daha eklemiş olacağız. Göstermiş olduğu üstün çaba ve gayretlerinden dolayı THK Darıca Şubesi'ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.