RUSYA'DAN DÜNYAYA KİRİTİK VİRÜS UYARISI

Dünya 14.12.2021 - 12:00, Güncelleme: 14.12.2021 - 12:00
 

RUSYA'DAN DÜNYAYA KİRİTİK VİRÜS UYARISI

KOCAELİ HABERİ
Rus yetkili isim, donmuş kara parçalarının küresel ısınma sonrası erimesi ile Kuzey Kutup bölgesinde altyapılarda tahribat oluşabileceğini, bunun da görülmeyen eski virüs ve bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabileceğini açıkladı. Arktik Konseyi Rusya Temsilcisi Nikolai Korchunov, donmuş kara parçalarının küresel ısınma sonrası erimesi ile Kuzey Kutup bölgesinde altyapılarda tahribat oluşabileceğini, bunun da görülmeyen eski virüs ve bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabileceğini söyledi. Rus kanalı Zvezda'ya konuşan Korchunov, "Küresel ısınma ile eski virüslerin ve bakterilerin uyanma riski var" dedi. Korchunov, bu nedenle Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesinde 'biyogüvenlik' projesini geliştirdiğini ve risklerin ortadan kaldırılmaya çalışılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.  Bu iddiayı ortaya atan tek isim Korchunov değil. Russia Today'in haberine göre, Rus bilim insanı Sergei Davydov, eriyen kara parçalarının eski çağa air ekosistemleri gün yüzüne çıkarabileceğini ve buna virüslerin de dahil olduğunu söylemişti.  Davydov Rusya toprakları içerisinde milyonlarca yıl boyunca erimeyen bölgelerin olduğunu ve burada saklı kalan yaşamı tehdit edici virüslerin ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.
KOCAELİ HABERİ

Rus yetkili isim, donmuş kara parçalarının küresel ısınma sonrası erimesi ile Kuzey Kutup bölgesinde altyapılarda tahribat oluşabileceğini, bunun da görülmeyen eski virüs ve bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabileceğini açıkladı.

Arktik Konseyi Rusya Temsilcisi Nikolai Korchunov, donmuş kara parçalarının küresel ısınma sonrası erimesi ile Kuzey Kutup bölgesinde altyapılarda tahribat oluşabileceğini, bunun da görülmeyen eski virüs ve bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabileceğini söyledi.

Rus kanalı Zvezda'ya konuşan Korchunov, "Küresel ısınma ile eski virüslerin ve bakterilerin uyanma riski var" dedi.

Korchunov, bu nedenle Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesinde 'biyogüvenlik' projesini geliştirdiğini ve risklerin ortadan kaldırılmaya çalışılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi. 

Bu iddiayı ortaya atan tek isim Korchunov değil. Russia Today'in haberine göre, Rus bilim insanı Sergei Davydov, eriyen kara parçalarının eski çağa air ekosistemleri gün yüzüne çıkarabileceğini ve buna virüslerin de dahil olduğunu söylemişti. 

Davydov Rusya toprakları içerisinde milyonlarca yıl boyunca erimeyen bölgelerin olduğunu ve burada saklı kalan yaşamı tehdit edici virüslerin ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.