NE İDİK NE OLDUK NE OLACAĞIZ?

Siyaset 17.01.2021 - 18:16, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

NE İDİK NE OLDUK NE OLACAĞIZ?

CENGİZ YUCAK Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ile gazeteci Orhan Uğurluoğlu’na yapılan saldırılara MHP’den genel başkan yardımcıları ve ilçe başkanları düzeyinde “ohhh ohhhhhh” türünden beğeni seslerinin yükselmesi ve bu seslere karşı verilen tepkiler 1980 kuşağını yaşayanlarda “ne oluyoruz, kardeşin kardeşe vurdurulması senaryosunu yeniden mi sahneye koymaya çalışıyorlar” şeklinde kaygı ve tedirginlikler oluşturdu.. Ben o gün twitter’dan şu sözlerle dile getirdim; Siyasi fikir farklılıkları yüzünden kardeşin kardeşe bile düşman olduğu, dövdüğü ve hatta öldürdüğü filmi ben 1980 darbesi öncesinde izlemiştim! Çok acı ve kanlı yıllardı çoookkkk!!! Allahım sen o günleri bir daha yaşatma bu Millete!!! Bu olaylar herkese 80 öncesini anımsatmış olacak ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de katıldığı tv programında “5 kişinin 1 kişiye silah ve sopalarala saldırdığı böyle namertlikler 80 öncesinde bile yaşanmadı” dedi.. Ve bugün.. Bugün çok sevdiğim, ülkesine ve insanlarına karşı iyi niyetliliğinden hiçbir zaman kuşku duymadığım bir arkadaşım bana bir fıkra gönderdi.. Doğrusu bu gerginliğin üzerine iyi geldi ve beni gülümsetti.. Okuyun siz de gülümseyin istedim;  BİR ARTVİN FIKRASI Yetmişli yıllarda Artvin'de büyük bir miting yapılıyor. Konuşmacı Alparslan Türkeş... Miting alanı bayraklarla ve pankartlarla süslenmiş. Kalabalık her geçen dakika dahada artıyor. Nihayet Türkeş sloganlar eşliğinde kürsüye çıkıyor. Konuşması sık sık slogan atılarak kesiliyor. Alanın yakınında evlerinin balkonundan mitingi izleyen yaşlı çiftin manzara çok hoşlarına gidiyor. Aslında bu yaşlı çift  CHP'ye oy veren, sol partilere sempati duyan bir çifttir. Fakat mahşeri kalabalığın hep bir ağızdan söylediği "Komünistler Moskova'ya" sloganı özellikle teyzenin çok hoşuna gidiyor.. Bir müddet sonra meydan yine tıklım tıklım, yine miting var. Bu sefer ki miting devrimcilerin mitingi... Yaşlı çift bir önceki mitinginde etkisinde kaldıkları için, mitingi alana giderek izlemeye, daha yakından görmeye karar veriyorlar. Konuşmacı kürsüye çıkınca kalabalık hepbir ağızdan slogan atıyor "Tek yol devrim! Tek yol devrim! Tek yol devrim!" diye.. Bu arada teyzem kendini mitingin havasına kaptırmış, bir önceki mitingten çok hoşuna giden sloganı avazı çıktığı kadar haykırıyor "Komünistler Moskova'ya! Komünistler Moskova'ya! Komünistler Moskova'ya!" diye.. Yaşlı amca durumu farkedince, eşini uyarmak istiyor...Tempoyu da bozmadan, Artvin'e mahsus şirin Türkçesi ile bağırıyor; "Ela dema biz oyuğ! Ela dema biz o yuğ!  Ela dema biz o yuğ!" Ve şimdi merak edilen ise "Ne idik, ne olduk, şimdi ne olacağız" sorusunu cevabı..

CENGİZ YUCAK Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ile gazeteci Orhan Uğurluoğlu’na yapılan saldırılara MHP’den genel başkan yardımcıları ve ilçe başkanları düzeyinde “ohhh ohhhhhh” türünden beğeni seslerinin yükselmesi ve bu seslere karşı verilen tepkiler 1980 kuşağını yaşayanlarda “ne oluyoruz, kardeşin kardeşe vurdurulması senaryosunu yeniden mi sahneye koymaya çalışıyorlar” şeklinde kaygı ve tedirginlikler oluşturdu..

Ben o gün twitter’dan şu sözlerle dile getirdim;
Siyasi fikir farklılıkları yüzünden kardeşin kardeşe bile düşman olduğu, dövdüğü ve hatta öldürdüğü filmi ben 1980 darbesi öncesinde izlemiştim!
Çok acı ve kanlı yıllardı çoookkkk!!!
Allahım sen o günleri bir daha yaşatma bu Millete!!!

Bu olaylar herkese 80 öncesini anımsatmış olacak ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de katıldığı tv programında “5 kişinin 1 kişiye silah ve sopalarala saldırdığı böyle namertlikler 80 öncesinde bile yaşanmadı” dedi..

Ve bugün..
Bugün çok sevdiğim, ülkesine ve insanlarına karşı iyi niyetliliğinden hiçbir zaman kuşku duymadığım bir arkadaşım bana bir fıkra gönderdi..
Doğrusu bu gerginliğin üzerine iyi geldi ve beni gülümsetti..
Okuyun siz de gülümseyin istedim;

 BİR ARTVİN FIKRASI
Yetmişli yıllarda Artvin'de büyük bir miting yapılıyor. Konuşmacı Alparslan Türkeş...
Miting alanı bayraklarla ve pankartlarla süslenmiş. Kalabalık her geçen dakika dahada artıyor. Nihayet Türkeş sloganlar eşliğinde kürsüye çıkıyor.

Konuşması sık sık slogan atılarak kesiliyor. Alanın yakınında evlerinin balkonundan mitingi izleyen yaşlı çiftin manzara çok hoşlarına gidiyor. Aslında bu yaşlı çift  CHP'ye oy veren, sol partilere sempati duyan bir çifttir. Fakat mahşeri kalabalığın hep bir ağızdan söylediği "Komünistler Moskova'ya" sloganı özellikle teyzenin çok hoşuna gidiyor..

Bir müddet sonra meydan yine tıklım tıklım, yine miting var. Bu sefer ki miting devrimcilerin mitingi...
Yaşlı çift bir önceki mitinginde etkisinde kaldıkları için, mitingi alana giderek izlemeye, daha yakından görmeye karar veriyorlar. Konuşmacı kürsüye çıkınca kalabalık hepbir ağızdan slogan atıyor "Tek yol devrim! Tek yol devrim! Tek yol devrim!" diye..

Bu arada teyzem kendini mitingin havasına kaptırmış, bir önceki mitingten çok hoşuna giden sloganı avazı çıktığı kadar haykırıyor "Komünistler Moskova'ya! Komünistler Moskova'ya! Komünistler Moskova'ya!" diye..

Yaşlı amca durumu farkedince, eşini uyarmak istiyor...Tempoyu da bozmadan, Artvin'e mahsus şirin Türkçesi ile bağırıyor;
"Ela dema biz oyuğ! Ela dema biz o yuğ!  Ela dema biz o yuğ!"

Ve şimdi merak edilen ise "Ne idik, ne olduk, şimdi ne olacağız" sorusunu cevabı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.