MİLLİ KAHRAMANIMIZ TAVŞANCIL'DA MEZARI BAŞINDA ANILDI

09.01.2021 - 08:41, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

MİLLİ KAHRAMANIMIZ TAVŞANCIL'DA MEZARI BAŞINDA ANILDI

KOCAELİ HABERİ Milli Mücadele Kahramanı Şehit Yahya Kaptan101.ölüm yıl dönümü nedeniyle Dilovası Tavşancıl Mahallesinde ki mezarı başında anıldı.. Dilovası Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptanın 101. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Yahya Kaptanın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığındaki kabri başında Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, KBB Başkan vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye BaşkanıZinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Belediye Başkan Yardımcıları meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yahya Kaptan mezarı başında ki törende yapılan konuşmalarda,1891 yılında Makedonyada doğan daha sonra Tavşancıla yerleşip Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürkün yanında yer alarak Kocaeli yöresindeki milis kuvvetlerinin komutanı olan milli mücadele Tavşancıllı milli kahramanımız Yahya Kaptan'ın Balkan Savaşında ve Birinci Dünya savaşında göstermiş olduğu kahramanlıkları anlatıldı..

KOCAELİ HABERİ Milli Mücadele Kahramanı Şehit Yahya Kaptan101.ölüm yıl dönümü nedeniyle Dilovası Tavşancıl Mahallesinde ki mezarı başında anıldı..

Dilovası Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptanın 101. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Yahya Kaptanın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığındaki kabri başında Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, KBB Başkan vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye BaşkanıZinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Belediye Başkan Yardımcıları meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yahya Kaptan mezarı başında ki törende yapılan konuşmalarda,1891 yılında Makedonyada doğan daha sonra Tavşancıla yerleşip Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürkün yanında yer alarak Kocaeli yöresindeki milis kuvvetlerinin komutanı olan milli mücadele Tavşancıllı milli kahramanımız Yahya Kaptan'ın Balkan Savaşında ve Birinci Dünya savaşında göstermiş olduğu kahramanlıkları anlatıldı..
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.