ÜNLÜ SANATÇI MELİKE DEMİRAĞ'DAN YAŞAMSAL UYARI!

Sağlık 22.11.2021 - 14:53, Güncelleme: 22.11.2021 - 16:45
 

ÜNLÜ SANATÇI MELİKE DEMİRAĞ'DAN YAŞAMSAL UYARI!

kocaeli haberi
SMA hastalığı çaresinin zorluğu ve tedavisinin pahalılığı nedeni ile hem yakalanan hastaların hem de ailelerin canını  yakmaya devam ederken, STK ve sanatçılardan bu konuda yaşamsal uyarılar gelmeye devam ediyor.. "Arkadaş" şarkısı ile hafızlara ve yüreklere kazılı ünlü sanatçı Melika Demirağ'dan da bugün " Dikkat Dikkat!" başlığı ile uyarı geldi.. Melike Demirağ, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı da etiketlediği uyarısında şu ifadeler yer verdi; "Doğacak bebeğinizin ölümcül SMA hastalığına yakalanmasını istemiyorsanız, yakın akrabanızla evlenmeyin. Evliyseniz de kan uyuşmazlığı sorunu oluştuğu için, gebelik öncesi SMA testini mutlaka yaptırın. Devlet testi ücretsiz ve mecburi olmalı!"- SMA HASTALIĞI NEDİR? Sma (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini. etkilleyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır.
kocaeli haberi

SMA hastalığı çaresinin zorluğu ve tedavisinin pahalılığı nedeni ile hem yakalanan hastaların hem de ailelerin canını  yakmaya devam ederken, STK ve sanatçılardan bu konuda yaşamsal uyarılar gelmeye devam ediyor..

"Arkadaş" şarkısı ile hafızlara ve yüreklere kazılı ünlü sanatçı Melika Demirağ'dan da bugün " Dikkat Dikkat!" başlığı ile uyarı geldi..

Melike Demirağ, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı da etiketlediği uyarısında şu ifadeler yer verdi;
"Doğacak bebeğinizin ölümcül SMA hastalığına yakalanmasını istemiyorsanız, yakın akrabanızla evlenmeyin. Evliyseniz de kan uyuşmazlığı sorunu oluştuğu için, gebelik öncesi SMA testini mutlaka yaptırın. Devlet testi ücretsiz ve mecburi olmalı!"-

SMA HASTALIĞI NEDİR?
Sma (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini. etkilleyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.