MB BAŞKANI NACİ AĞBAL ONLARLA TOPLANDI

09.11.2020 - 03:57, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

MB BAŞKANI NACİ AĞBAL ONLARLA TOPLANDI

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal, TBB yönetimindeki banka genel müdürleri ile toplandı. Murat Uysal'ın görevden alınmasının ardında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Naci Ağbal 8 Kasım Pazar günü banka genel müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre toplantıya Türkiye Bankalar Birliği yönetiminde bulunan bankaların genel müdürlerinin katıldığı öğrenildi. Üst düzey bankacılar, toplantıda karşılıklı genel ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Toplantıda makro ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığını ifade eden üst düzey bankacılar, taraflar arasında çok rasyonel ve tutarlı konuşmaların geçtiğini belirttiler. Bankacıların toplantıda, aktif rasyosundan sektörün para politikası beklentilerine kadar piyasa ihtiyaçlarını konusunda fikirlerini ilettikleri öğrenildi.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal, TBB yönetimindeki banka genel müdürleri ile toplandı.

Murat Uysal'ın görevden alınmasının ardında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Naci Ağbal 8 Kasım Pazar günü banka genel müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre toplantıya Türkiye Bankalar Birliği yönetiminde bulunan bankaların genel müdürlerinin katıldığı öğrenildi. Üst düzey bankacılar, toplantıda karşılıklı genel ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Toplantıda makro ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığını ifade eden üst düzey bankacılar, taraflar arasında çok rasyonel ve tutarlı konuşmaların geçtiğini belirttiler. Bankacıların toplantıda, aktif rasyosundan sektörün para politikası beklentilerine kadar piyasa ihtiyaçlarını konusunda fikirlerini ilettikleri öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.