KÖŞKER’İ GÖTÜREN SENARYO İRFAN AYAR’A DA UYARLANIYOR

Siyaset 03.08.2020 - 14:42, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KÖŞKER’İ GÖTÜREN SENARYO İRFAN AYAR’A DA UYARLANIYOR

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti Kocaeli Kurucu il başkanı Nihat Ergün ve sonarasındakiler Fikri Işık ve Zeki Aygün milletvekili olurken, ikinci il başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.. İl Başkanlarının milletvekili olması geleneği 2015 genel seçimlerinde il başkanlığından istifa edip Milletvekilliğine aday adayı olan Mahmut Civelek'in aday gösterilmemesi ile bozuldu ve ondan sonra gelen Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy hiç bir şey olamadan sayfalarını kapadılar.. Niçin böyle oldu? Önceki Ak Parti Kocaeli İl Başkanları birbirlerine sahip çıkarak, birbirlerinin altını doldurarak birbirlerine milletvekilliği zemini hazırlamalarına rağmen Mahmut Civelek ile birlikte bırakın birbirlerine sahip çıkmayı bir tarafa birbirlerinin altını oyma dönemi başladı da ondan.. Yine aynı şekilde Ak Parti Gebze'den önce Eyüp Ayar ve akabinde İlçe Başkanları Mehmet Ali Okur ile Cemalettin Kaflı sırasıyla milletvekili seçilirken, 1 Kasım 2015'den itibaren Gebze ilçe başkanları adaylık konusunda sıfır çektiler.. Niye böyle oldu? Ak Parti Gebzeli siyasetçiler de birbirlerine sahip çıkarak altlarını doldurma yerine birbirlerinin altını oyarak yeme illetine kaptırdılar kendilerini de ondan.. Genel Merkez'de "siz Gebze'de böyle yaparsanız alın size en küçük ilçe Dilovası'ndan milletvekili" dedi ve Dilovası^ndan Cemil Yaman'ı milletvekili seçtirdi..  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde mevcut Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tekrar aday olurken,  gerek Ak Parti Gebze'nin siyaset kurmayları ve ekipleri ve gerekse de Gebzeli tüm belediye başkan aday adayları "Yeter ki Adnan Köşker olmasın da kim aday olursa olsun" diyerek Genel Merkeze "Köşker'i aday göstermeyin de kimi gösterirseniz gösterin" kartını sundular.. Genel Merkez'de "Okey Köşker'i aday göstermiyoruz, alın size Darıca'dan bir Belediye Başkan adayı" dedi ve Darıca'da yetişen, ve İstanbul'da mesleğini icra eden Zinnur Büyükgöz'ü Gebze Belediye Başkanı seçtirdi.. Ve şimdi 11 Ekim 2020 tarihinde Ak Parti Gebze İlçe kongresi var ve mevcut ilçe başkanı İrfan Ayar tekrar aday olmak istiyor.. Kongre ile ilgili gelişmeleri  kurmay ekiplerden takip ederken, kulislere "Yeter ki İrfan Ayar tekrar ilçe başkanlığına aday gösterilmesin de kim gösterilirse gösterilsin" şeklinde bir söylentinin hakim olduğunu gördüm.. Bir siyaset kurmayına sordum "hayırdır hepiniz ağız birliği etmişcesine 'İrfan Ayar yeniden başkan olmasın da kim olursa olsun' diyorsunuz" diye sorduğumda "Aynen öyle Cengiz bey" dedi.. Ben de tekrar sordum "Galiba Adnan Köşker'i götüren senaryo şimdi de İrfan Ayar'ın gitmesi için uyarlanmış" diye.. Cevap yok...derin bir sessizlik..    

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti Kocaeli Kurucu il başkanı Nihat Ergün ve sonarasındakiler Fikri Işık ve Zeki Aygün milletvekili olurken, ikinci il başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu..

İl Başkanlarının milletvekili olması geleneği 2015 genel seçimlerinde il başkanlığından istifa edip Milletvekilliğine aday adayı olan Mahmut Civelek'in aday gösterilmemesi ile bozuldu ve ondan sonra gelen Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy hiç bir şey olamadan sayfalarını kapadılar..

Niçin böyle oldu?
Önceki Ak Parti Kocaeli İl Başkanları birbirlerine sahip çıkarak, birbirlerinin altını doldurarak birbirlerine milletvekilliği zemini hazırlamalarına rağmen Mahmut Civelek ile birlikte bırakın birbirlerine sahip çıkmayı bir tarafa birbirlerinin altını oyma dönemi başladı da ondan..

Yine aynı şekilde Ak Parti Gebze'den önce Eyüp Ayar ve akabinde İlçe Başkanları Mehmet Ali Okur ile Cemalettin Kaflı sırasıyla milletvekili seçilirken, 1 Kasım 2015'den itibaren Gebze ilçe başkanları adaylık konusunda sıfır çektiler..

Niye böyle oldu?
Ak Parti Gebzeli siyasetçiler de birbirlerine sahip çıkarak altlarını doldurma yerine birbirlerinin altını oyarak yeme illetine kaptırdılar kendilerini de ondan..

Genel Merkez'de "siz Gebze'de böyle yaparsanız alın size en küçük ilçe Dilovası'ndan milletvekili" dedi ve Dilovası^ndan Cemil Yaman'ı milletvekili seçtirdi.. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde mevcut Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tekrar aday olurken,  gerek Ak Parti Gebze'nin siyaset kurmayları ve ekipleri ve gerekse de Gebzeli tüm belediye başkan aday adayları "Yeter ki Adnan Köşker olmasın da kim aday olursa olsun" diyerek Genel Merkeze "Köşker'i aday göstermeyin de kimi gösterirseniz gösterin" kartını sundular..

Genel Merkez'de "Okey Köşker'i aday göstermiyoruz, alın size Darıca'dan bir Belediye Başkan adayı" dedi ve Darıca'da yetişen, ve İstanbul'da mesleğini icra eden Zinnur Büyükgöz'ü Gebze Belediye Başkanı seçtirdi..

Ve şimdi 11 Ekim 2020 tarihinde Ak Parti Gebze İlçe kongresi var ve mevcut ilçe başkanı İrfan Ayar tekrar aday olmak istiyor..
Kongre ile ilgili gelişmeleri  kurmay ekiplerden takip ederken, kulislere "Yeter ki İrfan Ayar tekrar ilçe başkanlığına aday gösterilmesin de kim gösterilirse gösterilsin" şeklinde bir söylentinin hakim olduğunu gördüm..

Bir siyaset kurmayına sordum "hayırdır hepiniz ağız birliği etmişcesine 'İrfan Ayar yeniden başkan olmasın da kim olursa olsun' diyorsunuz" diye sorduğumda "Aynen öyle Cengiz bey" dedi..

Ben de tekrar sordum "Galiba Adnan Köşker'i götüren senaryo şimdi de İrfan Ayar'ın gitmesi için uyarlanmış" diye..

Cevap yok...derin bir sessizlik..    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.