'Emekliler devlete bel bağlamasın' tartışması

Dünya 23.09.2021 - 07:09, Güncelleme: 23.09.2021 - 07:09
 

'Emekliler devlete bel bağlamasın' tartışması

Kocaelihaberi
Rusya'da "emeklilik" tartışması sonrası, bir "özür" açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası 1. Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov'un emeklilerin devlete “bel bağlamamaları” gerektiğini söyleyip "Bir kişi tamamen devlete güvenerek emekli olduğunda buna sosyalizm denir” açıklaması yapması tartışma yarattı. Gelen tepkiler üzerine özür dilemek Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'ya düştü. Sergey Şvetsov, Federasyon Konseyi toplantısında, Rusya’daki emeklilere yönelik destek paketlerini eleştirirken, devletin görevinin vatandaşların kendi emeklilik planlarını oluşturmalarına yardım etmek gerektiğini söyledi. Gelen tepkiler üzerine Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, halktan özür diledi. Türkrus sitesinin aktardığına göre, Nabiullina, “Talihsiz açıklamaları üzüntüyle öğrendim. Çok sayıda vatandaşın yaşlılık için tasarruf yapma imkanı yok ve onlar için destek sağlanması devletin önceliklerinden biri" dedi.
Kocaelihaberi

Rusya'da "emeklilik" tartışması sonrası, bir "özür" açıklaması geldi.

Rusya Merkez Bankası 1. Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov'un emeklilerin devlete “bel bağlamamaları” gerektiğini söyleyip "Bir kişi tamamen devlete güvenerek emekli olduğunda buna sosyalizm denir” açıklaması yapması tartışma yarattı. Gelen tepkiler üzerine özür dilemek Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'ya düştü.

Sergey Şvetsov, Federasyon Konseyi toplantısında, Rusya’daki emeklilere yönelik destek paketlerini eleştirirken, devletin görevinin vatandaşların kendi emeklilik planlarını oluşturmalarına yardım etmek gerektiğini söyledi.

Gelen tepkiler üzerine Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, halktan özür diledi.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Nabiullina, “Talihsiz açıklamaları üzüntüyle öğrendim. Çok sayıda vatandaşın yaşlılık için tasarruf yapma imkanı yok ve onlar için destek sağlanması devletin önceliklerinden biri" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.