KOCAELİ'DE VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR

31.12.2020 - 12:58, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'DE VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR

Kocaeli'de vakalar düşüyor, harita yeşilleniyor Ülke genelinde koronavirüs tedbirleri arttırıldı, vakalar düştü. Kocaeli risk haritası da normale dönüyor.. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sayesinde yeni vaka, hasta ve yoğun bakım yatış sayılarında ciddi bir düşüş gözleniyor. Bu durum Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Yoğunluk haritasında yüksek risk anlamını taşıyan kırmızı alanlar tedbirler sonrasında normale dönüyor. KURALLLAR AYNEN DEVAM Kocaeli Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Pehlevan, “Bütün vatandaşlarımızdan ricamız, asla rehavete kapılmamaları ve maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına mutlaka dikkat etmeleridir. Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmaları ve eş, dost, akraba ziyaretlerini ertelemeleri lazım. Özellikle yılbaşı kutlamalarında kalabalık ortamlar oluşmaması lazım. Bu yılbaşını çekirdek ailelerin evlerinde geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Yılbaşı alışverişlerinde de inanılmaz bir yoğunluk olduğunu tahmin ediyoruz. Bu kalabalık zamanlarda sosyal mesafeyi riske atacak ortamlardan uzak durulmasını özellikle tavsiye ediyor ve istiyoruz. Bu hiç ihmale gelmeyecek bir konu” diye konuştu. O İLÇELERDE DÜŞÜŞ VAR Derince ve Çayırova ilçelerinin risk haritasında geçtiğimiz haftalara göre açılmaların olduğu gözlemlendi. Başiskele, Gölcük ve ilçelerinde de düşüş söz konusu. Kandıra ilçesinde ise neredeyse hiç vaka yok gibi.  

Kocaeli'de vakalar düşüyor, harita yeşilleniyor Ülke genelinde koronavirüs tedbirleri arttırıldı, vakalar düştü. Kocaeli risk haritası da normale dönüyor..

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sayesinde yeni vaka, hasta ve yoğun bakım yatış sayılarında ciddi bir düşüş gözleniyor. Bu durum Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Yoğunluk haritasında yüksek risk anlamını taşıyan kırmızı alanlar tedbirler sonrasında normale dönüyor.

KURALLLAR AYNEN DEVAM
Kocaeli Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Pehlevan, “Bütün vatandaşlarımızdan ricamız, asla rehavete kapılmamaları ve maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına mutlaka dikkat etmeleridir. Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmaları ve eş, dost, akraba ziyaretlerini ertelemeleri lazım. Özellikle yılbaşı kutlamalarında kalabalık ortamlar oluşmaması lazım. Bu yılbaşını çekirdek ailelerin evlerinde geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Yılbaşı alışverişlerinde de inanılmaz bir yoğunluk olduğunu tahmin ediyoruz. Bu kalabalık zamanlarda sosyal mesafeyi riske atacak ortamlardan uzak durulmasını özellikle tavsiye ediyor ve istiyoruz. Bu hiç ihmale gelmeyecek bir konu” diye konuştu.

O İLÇELERDE DÜŞÜŞ VAR
Derince ve Çayırova ilçelerinin risk haritasında geçtiğimiz haftalara göre açılmaların olduğu gözlemlendi. Başiskele, Gölcük ve ilçelerinde de düşüş söz konusu. Kandıra ilçesinde ise neredeyse hiç vaka yok gibi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.