KOCAELİ'DE NEFEES KESEN OPERASYON

07.11.2020 - 16:41, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'DE NEFEES KESEN OPERASYON

KOCAELİ HABERİ Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce Siber Suçların Men ve Takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; İnternet üzerinden sahte siteler düzenlemek suretiyle, oltalama (fishing) yöntemiyle, vatandaşlara uygun fiyatlardan ürün satma vaadiyle kart bilgilerini alarak, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Bilişim Sistemlerinin Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık, Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Hırsızlık, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama suçları ile ilgili yürütülmekte olan planlı operasyon kapsamında 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Şüpheli şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; ⦁ 1 adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet fişek,  ⦁ Çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, banka kartı, ⦁ Suçtan kaynaklandığı değerlendirilen 10.000 TL. ⦁ Suç gelirleriyle edinildiği değerlendirilen piyasa değeri 350.000 TL olan binek otoya el konuldu.. Ayrıca 2 ayrı suçtan aranması olan 1 şahıs yakalandı ve gözaltındaki şüphelilerin işlemlerine devam edildiği öğrenildi..
KOCAELİ HABERİ Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce Siber Suçların Men ve Takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

İnternet üzerinden sahte siteler düzenlemek suretiyle, oltalama (fishing) yöntemiyle, vatandaşlara uygun fiyatlardan ürün satma vaadiyle kart bilgilerini alarak, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Bilişim Sistemlerinin Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık, Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Hırsızlık, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama suçları ile ilgili yürütülmekte olan planlı operasyon kapsamında 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Şüpheli şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda;
⦁ 1 adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet fişek, 
⦁ Çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, banka kartı,
⦁ Suçtan kaynaklandığı değerlendirilen 10.000 TL.
⦁ Suç gelirleriyle edinildiği değerlendirilen piyasa değeri 350.000 TL olan binek otoya
el konuldu..

Ayrıca 2 ayrı suçtan aranması olan 1 şahıs yakalandı ve gözaltındaki şüphelilerin işlemlerine devam edildiği öğrenildi..
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.