KOCAELİ'DE DEVLETİN ONUR VE ÖVÜNÇ GECESİ

Yaşam 18.09.2020 - 04:56, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'DE DEVLETİN ONUR VE ÖVÜNÇ GECESİ

KOCAELİ HABERİ Kocaeli'de Devlet Övünç Madalya ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi.. Vali Seddar Yavuz, Ülkemiz için büyük fedakarlık yapmış şehit Aileleri ile gazilerimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen devlet övünç madalya ve beratlarını ttakdim etti.    Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen törene; Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,Adalet Komisyonu başkanı Muhiddin Paça Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbaylı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitlik ve gazilik mertebesinin dinimiz ve inancımızdan kaynaklı en kutsal ve ulaşılması en güç mertebelerden biri olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz: Vali Yavuz: “Bugün öncelikle şehit ailelerimize şunu söylemek isterim ki; kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini utandırır, kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini onurlandırır ve şereflendirir. Ne mutlu ki  evladınız hem sizi hem kendisini hem de milletini onurlandırmıştır. Allah bizlere de bizleri onurlandıracak evlatlar, nesiller nasip etsin. Diğer taraftan gazilerimizin de aynı onuru ve gururu yaşarken genç nesillerimize de örnek olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha hepinizin acısını yüreğimizde hissediyor ve acınızı yürekten paylaşıyorum. Anadolu’nun vatan yapılmasından bugüne kadar tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.  Konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz, Şehit Jandarma Uzm. Onb. Osman Gazi Çetingöz’ün babası Kerim ve annesi Huriye Çetingöz, Şehit Jandarma Uzm. Çvş. Dursun Pampal’ın eşi Merve ve kızı Elif Eslem Pampal, Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Şaban Demirel, Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Kenan Dede, Vazife Malulü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Albay, Malul Gazi Jandarma Astsubay II. Kademe Başçavuş Mustafa Özdemir’e Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim etti. 

KOCAELİ HABERİ Kocaeli'de Devlet Övünç Madalya ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi..

Vali Seddar Yavuz, Ülkemiz için büyük fedakarlık yapmış şehit Aileleri ile gazilerimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen devlet övünç madalya ve beratlarını ttakdim etti. 
 
Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen törene; Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,Adalet Komisyonu başkanı Muhiddin Paça Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbaylı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitlik ve gazilik mertebesinin dinimiz ve inancımızdan kaynaklı en kutsal ve ulaşılması en güç mertebelerden biri olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz: Vali Yavuz: “Bugün öncelikle şehit ailelerimize şunu söylemek isterim ki; kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini utandırır, kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini onurlandırır ve şereflendirir. Ne mutlu ki  evladınız hem sizi hem kendisini hem de milletini onurlandırmıştır. Allah bizlere de bizleri onurlandıracak evlatlar, nesiller nasip etsin. Diğer taraftan gazilerimizin de aynı onuru ve gururu yaşarken genç nesillerimize de örnek olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha hepinizin acısını yüreğimizde hissediyor ve acınızı yürekten paylaşıyorum. Anadolu’nun vatan yapılmasından bugüne kadar tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi. 


Konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz, Şehit Jandarma Uzm. Onb. Osman Gazi Çetingöz’ün babası Kerim ve annesi Huriye Çetingöz, Şehit Jandarma Uzm. Çvş. Dursun Pampal’ın eşi Merve ve kızı Elif Eslem Pampal, Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Şaban Demirel, Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Kenan Dede, Vazife Malulü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Albay, Malul Gazi Jandarma Astsubay II. Kademe Başçavuş Mustafa Özdemir’e Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.