AK PARTİ GEBZE BÖLGESİNDE PİYANGO HANGİSİNE VURACAK?

Siyaset 26.10.2021 - 04:40, Güncelleme: 26.10.2021 - 05:33
 

AK PARTİ GEBZE BÖLGESİNDE PİYANGO HANGİSİNE VURACAK?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Erkene alınmadığı takdirde 2023 genel seçimlerine 18 ay kaldı ve daha bugünden olası milletvekili aday adaylarının isimleri kulaktan kulaklara yayıldı. Nüfusa göre yeni bir düzenleme ile artış olmazsa Kocaeli genel seçimde 13 milletvekili çıkaracak. Bugünkü TBMM Kocaeli tablosuna göre Ak parti'nin 7, CHP'nin 3 (Fatma Kaplan Hürriyet belediye başkanlığı için istifa etmişti), MHP'nin 1, İYİ Parti'nin 1 ve HDP'nin de bir milletvekili var.. Ak Partinin Kocaeli'de ki 7 milletvekilinden sadece Cemil Yaman olmak üzere 1 tanesi Gebze Bölgesinden ve diğeri ise İzmit bölgesinden. Oysa Kocaeli seçmeninin yüzde 50'si Gebze Bölgesinde yaşıyor ve Gebze Bölgesi 2023 genel seçimlerinde bu milletvekili sayısını arttırmakra kararlı.. Gebze Bölgesinden Ak Parti Milletvekilliği için isimleri konuşulanlar arasında iki mevcut ilçe başkanı ile iki eski ilçe başkanı da var; Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Av. Ufuk Acay Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım Ak Parti Gebze eski İlçe Başkanı Hasan Soba (Gebze Belediye Meclis üyesi) Ak Parti Dilovası eski İlçe Başkanı Osman Akbulut.. (İl Yönetim Kurulu üyesi) Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde; Darıca'da Muzaffer Bıyık, Kartepe'de Mustafa Kocaman ve Körfez'de Şener Söğüt olmak üzere tam 3 Ak Parti ilçe başkanını, Belediye Başkan adayı ilan ederek, ilçe başkanlarına verdiği önemi gösterip, siyaseten üst görevler için önlerini açmıştı.. Ve şimdi g özler yine Ak Parti Genel Merkezinde.. Bakalım milletvekilliğinde de ilçe başkanlarına talih gülecek mi? Ve bakalım 2023 piyangosu, Gebze Bölgesindeki bu 4 ilçe başkanından birisine isabet edecek mi?  
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Erkene alınmadığı takdirde 2023 genel seçimlerine 18 ay kaldı ve daha bugünden olası milletvekili aday adaylarının isimleri kulaktan kulaklara yayıldı.

Nüfusa göre yeni bir düzenleme ile artış olmazsa Kocaeli genel seçimde 13 milletvekili çıkaracak. Bugünkü TBMM Kocaeli tablosuna göre Ak parti'nin 7, CHP'nin 3 (Fatma Kaplan Hürriyet belediye başkanlığı için istifa etmişti), MHP'nin 1, İYİ Parti'nin 1 ve HDP'nin de bir milletvekili var..

Ak Partinin Kocaeli'de ki 7 milletvekilinden sadece Cemil Yaman olmak üzere 1 tanesi Gebze Bölgesinden ve diğeri ise İzmit bölgesinden. Oysa Kocaeli seçmeninin yüzde 50'si Gebze Bölgesinde yaşıyor ve Gebze Bölgesi 2023 genel seçimlerinde bu milletvekili sayısını arttırmakra kararlı..

Gebze Bölgesinden Ak Parti Milletvekilliği için isimleri konuşulanlar arasında iki mevcut ilçe başkanı ile iki eski ilçe başkanı da var;
Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Av. Ufuk Acay
Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım
Ak Parti Gebze eski İlçe Başkanı Hasan Soba
(Gebze Belediye Meclis üyesi)
Ak Parti Dilovası eski İlçe Başkanı Osman Akbulut.. (İl Yönetim Kurulu üyesi)

Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde;
Darıca'da Muzaffer Bıyık,
Kartepe'de Mustafa Kocaman ve
Körfez'de Şener Söğüt olmak üzere tam 3 Ak Parti ilçe başkanını, Belediye Başkan adayı ilan ederek, ilçe başkanlarına verdiği önemi gösterip, siyaseten üst görevler için önlerini açmıştı..

Ve şimdi g özler yine Ak Parti Genel Merkezinde..
Bakalım milletvekilliğinde de ilçe başkanlarına talih gülecek mi?
Ve bakalım 2023 piyangosu, Gebze Bölgesindeki bu 4 ilçe başkanından birisine isabet edecek mi?  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.