KİM BU KOCAELİ'DE Kİ FETÖCÜLER?

12.06.2019 - 22:01, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KİM BU KOCAELİ'DE Kİ FETÖCÜLER?

AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın bir TV kanalında FETÖ ile ilgili olarak yaptığı "Kocaeli'de bile hala ellerini kollarını sallayarak sokakta gezenler var. Bu bizi yaralıyor" şeklindeki sözlerine cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yılmaz’ın o bahsettiği FETÖ’cülerin isimlerini açıklamasını istedi.  Tahsin Tarhan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, “AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, katıldığı televizyon programında ‘Kocaeli ve Gebze bölgesinden FETÖ ile ilişkileri bilinen isimlerin sokakta dolaşması bizi yaralıyor’ şeklinde bir açıklama yaptı. Vekilimiz kimleri kast ettiğini açıklamalıdır. Terör bağlantısı olan kişiler biliniyorsa üstü kapalı değil, açık açık deklare edilmelidir” dedi. Yılmaz’ın yaptığı açıklamasının bir suç duyurusu niteliğinde olduğunu dile getiren Tarhan, “Cumhuriyet savcıları derhal gereğini yerine getirmeli ve soruşturma başlatmalıdır. Bir milletvekilimiz FETÖ üyesi olduğunu bildiği kişilerin olduğunu söylüyorsa yargı derhal bu konunun üzerine gitmeli ve hukuksal süreç başlatılmalıdır” diye konuştu. CADI AVINA DÖNÜŞTÜ “15 Temmuz sürecinde FETÖ’nün nerelere, nasıl sızabileceğini, engellenmezse neler olabileceğini çok acı bir şekilde tecrübe ettik” diyen Tarhan, “Ne yazık ki sonrasındaki gelişmeler cadı avına dönüştü ve alakası olmayan kişiler, akademisyenler, gazeteciler FETÖ ile ilişkilendirildi. FETÖ ile mücadele ima ve işaret ederek yapılamaz. Sayın vekilimiz madem isimleri biliyor kimleri kast ettiğini açıklamalı ve gereğinin yapılması için konunun takipçisi olmalıdır” açıklamasında bulundu. BU ŞEHİRDE FETÖ OLMAMALI Terör örgütlerine karşı yapılan her türlü mücadelede iktidar ve muhalefetin tek vücut olarak hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Tarhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomik anlamda taşıyıcı kolonu olan bir şehirdir. Bu şehirde FETÖ’nün A’sı bile geçmemelidir. Kocaeli’de FETÖ’cü değil sanayicinin, işçinin, öğrencinin, emekçinin sorunlarına çözüm aranmalıdır. Tüm terör örgütlerini temizlemek için ne gerekiyorsa el birliğiyle yapmaya hazırız.”

AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın bir TV kanalında FETÖ ile ilgili olarak yaptığı "Kocaeli'de bile hala ellerini kollarını sallayarak sokakta gezenler var. Bu bizi yaralıyor" şeklindeki sözlerine cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yılmaz’ın o bahsettiği FETÖ’cülerin isimlerini açıklamasını istedi. 
Tahsin Tarhan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, “AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, katıldığı televizyon programında ‘Kocaeli ve Gebze bölgesinden FETÖ ile ilişkileri bilinen isimlerin sokakta dolaşması bizi yaralıyor’ şeklinde bir açıklama yaptı. Vekilimiz kimleri kast ettiğini açıklamalıdır. Terör bağlantısı olan kişiler biliniyorsa üstü kapalı değil, açık açık deklare edilmelidir” dedi.
Yılmaz’ın yaptığı açıklamasının bir suç duyurusu niteliğinde olduğunu dile getiren Tarhan, “Cumhuriyet savcıları derhal gereğini yerine getirmeli ve soruşturma başlatmalıdır. Bir milletvekilimiz FETÖ üyesi olduğunu bildiği kişilerin olduğunu söylüyorsa yargı derhal bu konunun üzerine gitmeli ve hukuksal süreç başlatılmalıdır” diye konuştu.
CADI AVINA DÖNÜŞTÜ
“15 Temmuz sürecinde FETÖ’nün nerelere, nasıl sızabileceğini, engellenmezse neler olabileceğini çok acı bir şekilde tecrübe ettik” diyen Tarhan, “Ne yazık ki sonrasındaki gelişmeler cadı avına dönüştü ve alakası olmayan kişiler, akademisyenler, gazeteciler FETÖ ile ilişkilendirildi. FETÖ ile mücadele ima ve işaret ederek yapılamaz. Sayın vekilimiz madem isimleri biliyor kimleri kast ettiğini açıklamalı ve gereğinin yapılması için konunun takipçisi olmalıdır” açıklamasında bulundu.
BU ŞEHİRDE FETÖ OLMAMALI
Terör örgütlerine karşı yapılan her türlü mücadelede iktidar ve muhalefetin tek vücut olarak hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Tarhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli, Türkiye’nin ekonomik anlamda taşıyıcı kolonu olan bir şehirdir. Bu şehirde FETÖ’nün A’sı bile geçmemelidir. Kocaeli’de FETÖ’cü değil sanayicinin, işçinin, öğrencinin, emekçinin sorunlarına çözüm aranmalıdır. Tüm terör örgütlerini temizlemek için ne gerekiyorsa el birliğiyle yapmaya hazırız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.