KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI KOCAMAN ŞİMDİ NEREYE KOŞUYOR?

Siyaset 07.08.2020 - 13:28, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI KOCAMAN ŞİMDİ NEREYE KOŞUYOR?

KH/CENGİZYUCAK 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Av. Muhammed Mustafa Kocaman'ın kartvizitine "Kartepe Belediye Başkanı "yazıldı.. Peki Av. Mustafa Kocaman bu noktaya nasıl geldi? -2009 yerel seçimlerinde BBP-Büyük Birlik Partisi Kartepe Belediye Başkan adayı olan Av. Muhammet Mustafa Kocaman, o seçimde sadece 241 oy alırken,  Ak Partili rakibi Şükrü Karabalık ise 19 bin 165 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.. -2011 yılında AK Partiye geçen Mustafa Kocaman,  Kartepe İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. Sırasıyla AR-GE, Seçim işleri ve Siyasi Hukuki İşler başkanlıkları görevlerinde bulundu. -2015 yılı Ak Parti Kocaeli İl kongresinde Şemsettin Ceyhan'ın listesinden İl Yönetim Kurulu Uyesi oldu. Önce AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi ve hemen akabinde teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. -2017 yılında AK Parti genel merkez ataması ile Kartepe İlçe Başkanı oldu.. -Mustafa Kocaman, 31 Mart 2019 yerel seçimlerde AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi kaznarak Kartepe belediye başkanı oldu.. Av. Muhammed Mustafa Kocaman'ın siyaset merdivenlerinin basamaklarını bu derecede hızla tırmandığı o dönemlerde Ak Parti Kocaeli'nin siyasi patronu Fikri Işık idi ve eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dileyen ilk siyasi isim oldu... Fikri Işık halen Ak Parti Kocaeli siyasetinde ipi elinden bırakmak niyetinde değil ve geçtiğimiz hafta Ak Parti Koxaeli İl Gençlik kolları başkanlığına atanan Baki Özdemir'i dün ziyaret ederek başarılar diledi hayırlı olsun dedi.. ​Ve şimdi varın siz tahmin edin bakalım Av. Muhammed Mustafa Kocaman şimdi nereye koşuyor diye.. Size bir tüyo; Kartepe Belediyesi Basın Bürosu,12 ilçe belediyesi içinde Basına en fazla haber servisi yapan Belediye Basın bürosu. Tıpkı bir önceki Ömer Polat yönetimindeki KBB Basın bürosu gibi maşallah..

KH/CENGİZYUCAK 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Av. Muhammed Mustafa Kocaman'ın kartvizitine "Kartepe Belediye Başkanı "yazıldı..

Peki Av. Mustafa Kocaman bu noktaya nasıl geldi?

-2009 yerel seçimlerinde BBP-Büyük Birlik Partisi Kartepe Belediye Başkan adayı olan Av. Muhammet Mustafa Kocaman, o seçimde sadece 241 oy alırken,  Ak Partili rakibi Şükrü Karabalık ise 19 bin 165 oy alarak belediye başkanı seçilmişti..

-2011 yılında AK Partiye geçen Mustafa Kocaman,  Kartepe İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. Sırasıyla AR-GE, Seçim işleri ve Siyasi Hukuki İşler başkanlıkları görevlerinde bulundu.

-2015 yılı Ak Parti Kocaeli İl kongresinde Şemsettin Ceyhan'ın listesinden İl Yönetim Kurulu Uyesi oldu. Önce AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi ve hemen akabinde teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu.

-2017 yılında AK Parti genel merkez ataması ile Kartepe İlçe Başkanı oldu..

-Mustafa Kocaman, 31 Mart 2019 yerel seçimlerde AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi kaznarak Kartepe belediye başkanı oldu..

Av. Muhammed Mustafa Kocaman'ın siyaset merdivenlerinin basamaklarını bu derecede hızla tırmandığı o dönemlerde Ak Parti Kocaeli'nin siyasi patronu Fikri Işık idi ve eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dileyen ilk siyasi isim oldu...

Fikri Işık halen Ak Parti Kocaeli siyasetinde ipi elinden bırakmak niyetinde değil ve geçtiğimiz hafta Ak Parti Koxaeli İl Gençlik kolları başkanlığına atanan Baki Özdemir'i dün ziyaret ederek başarılar diledi hayırlı olsun dedi..

​Ve şimdi varın siz tahmin edin bakalım Av. Muhammed Mustafa Kocaman şimdi nereye koşuyor diye..

Size bir tüyo; Kartepe Belediyesi Basın Bürosu,12 ilçe belediyesi içinde Basına en fazla haber servisi yapan Belediye Basın bürosu. Tıpkı bir önceki Ömer Polat yönetimindeki KBB Basın bürosu gibi maşallah..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.