KARAOSMANOĞLU GEBZE'Yİ UÇURAMADI FATMA BAŞKAN İZMİT'İ UÇURABİLECEK Mİ?

Dünya 08.07.2020 - 04:04, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KARAOSMANOĞLU GEBZE'Yİ UÇURAMADI FATMA BAŞKAN İZMİT'İ UÇURABİLECEK Mİ?

KH(CENGİZYUCAK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2012 yılında bizzat bana yaptığı açıklamada "Gebze'ye teleferik kuracağım. Gebzelileri Tatlıkuyu'dan, Eskihisar'a teleferik ile uçuracağım" demiş ve Tübitak'ın hemen yanıbaşından Tatlıkuyu mahallesi ile Eskihisar arasında kurdurmayı düşündüğü teleferik projesini anlatmıştı. Ve biz o gün içine bunu "GEBZE'YE TELEFERİK GELİYOR" diye manşet yapmıştık.  Lakin Kocaeli Büyükşehir'in milyarlık bütçesine rağmen o teleferik Gebze'ye kurulamadı ve Başkan Karaosmanoğlu Gebzelileri uçuramadı.. Şimdi CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit'e teleferik kuracağını açıkladı ve İzmit basını da bunu "İZMİT'E TELEFERİK GELİYOR" diye manşet yaptı.. Bakalım Fatma Kaplan Hürriyet bir ilçe belediyesinin milyonluk bütçesi ile İzmitlileri teleferik ile uçurabilecek mi? İşte o haberin detayı; İzmit Belediyesi, İzmit için dev bir projeye kolları sıvadı. Uzun yıllardır İzmit’e kurulması istenen ancak bir türlü gündeme alınmayan teleferik projesi mecliste görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yetki alınması için projenin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Teleferik için şimdilik düşünülen hat Bağçeşme Şehitlik ve İzmit Milli İrade Meydanı ya da Doğu Kışla Parkı arası olarak açıklandı. Komisyonlar sonrası İzmit’e teleferik yapılıp yapılmayacağı belli olacak. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet teleferik projesiyle ikgili şunları söyledi: “Teleferik kolay gibi değil. Ben söz vermiyorum ama bir teleferik çalışması yaptırdık. Ben görece geldiğimde İzmit’te teleferik yapılabilir mi diye bir araştırma yapmıştı . Bugüne kadar 10 yer incelendi. Onun raporu yeni elimize ulaştı. 2 yerde uygun lokasyon olduğu raporda yer aldı. Kamulaştırmaya da gerek olmadığı raporda ifade edildi. Ayrıca bu yatırımın 3 yıl içinde kendini amorti ettiği de raporda yer aldı. Önce bunun fizibilite çalışmasını yapacağız. Kente katacağı değerleri de göz ardı etmeyeceğiz. Çukurbağ bölgesinden tutun da bazı kazı alanlarının açılması için çalışma da başlattık. Bakanlık da bu çalışmaya sıcak bakmıştı. Pandemi girince arada kaldı. Görsel anlamda İzmit’e hizmet edecek güzel bir proje. Bu sebeple fizibilite çalışması çıktıktan sonra onaylarsanız bu projenin Stratejik Planına alınmasını isterim.”

KH(CENGİZYUCAK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2012 yılında bizzat bana yaptığı açıklamada "Gebze'ye teleferik kuracağım. Gebzelileri Tatlıkuyu'dan, Eskihisar'a teleferik ile uçuracağım" demiş ve Tübitak'ın hemen yanıbaşından Tatlıkuyu mahallesi ile Eskihisar arasında kurdurmayı düşündüğü teleferik projesini anlatmıştı. Ve biz o gün içine bunu "GEBZE'YE TELEFERİK GELİYOR" diye manşet yapmıştık. 

Lakin Kocaeli Büyükşehir'in milyarlık bütçesine rağmen o teleferik Gebze'ye kurulamadı ve Başkan Karaosmanoğlu Gebzelileri uçuramadı..

Şimdi CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit'e teleferik kuracağını açıkladı ve İzmit basını da bunu "İZMİT'E TELEFERİK GELİYOR" diye manşet yaptı..

Bakalım Fatma Kaplan Hürriyet bir ilçe belediyesinin milyonluk bütçesi ile İzmitlileri teleferik ile uçurabilecek mi?

İşte o haberin detayı;

İzmit Belediyesi, İzmit için dev bir projeye kolları sıvadı. Uzun yıllardır İzmit’e kurulması istenen ancak bir türlü gündeme alınmayan teleferik projesi mecliste görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yetki alınması için projenin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Teleferik için şimdilik düşünülen hat Bağçeşme Şehitlik ve İzmit Milli İrade Meydanı ya da Doğu Kışla Parkı arası olarak açıklandı. Komisyonlar sonrası İzmit’e teleferik yapılıp yapılmayacağı belli olacak.

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet teleferik projesiyle ikgili şunları söyledi: “Teleferik kolay gibi değil. Ben söz vermiyorum ama bir teleferik çalışması yaptırdık. Ben görece geldiğimde İzmit’te teleferik yapılabilir mi diye bir araştırma yapmıştı . Bugüne kadar 10 yer incelendi. Onun raporu yeni elimize ulaştı. 2 yerde uygun lokasyon olduğu raporda yer aldı. Kamulaştırmaya da gerek olmadığı raporda ifade edildi.

Ayrıca bu yatırımın 3 yıl içinde kendini amorti ettiği de raporda yer aldı. Önce bunun fizibilite çalışmasını yapacağız. Kente katacağı değerleri de göz ardı etmeyeceğiz. Çukurbağ bölgesinden tutun da bazı kazı alanlarının açılması için çalışma da başlattık. Bakanlık da bu çalışmaya sıcak bakmıştı. Pandemi girince arada kaldı. Görsel anlamda İzmit’e hizmet edecek güzel bir proje. Bu sebeple fizibilite çalışması çıktıktan sonra onaylarsanız bu projenin Stratejik Planına alınmasını isterim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.