İZMİT VE GEBZELİ GAZETECİLER İŞTE BÖYLE AYRILDI

10.09.2020 - 09:46, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İZMİT VE GEBZELİ GAZETECİLER İŞTE BÖYLE AYRILDI

CENGİZYUCAK Kocaeli birisi Gebze diğer İzmit olmak üzere ikisi "Dev" tam 12 İlçeden ibaret. Varoluşundan beri İzmit her ne kadar "merkez ilçe" olması hasebiyle "sen bana bağlısın, benimsin" diyerek Gebze'yi ham yapmaya çalışsa da, Gebze'de "ben büyük lokmayım, boğazına takılırım" diye ham edilmesine karşı durdu hep.. İzmit ile Gebze arasındaki bu çekişme siyaset, bürokrası, iş dünyası ve medya camiasında da kesintisiz devam ediyor.. Bugün İzmitli ve Gebzeli gazeteciler arasındaki çekişmeye değineceğim.. İzmitli gazeteciler her ne kadar kendilerini "Kocaeli Basını" olarak lanse etmeye çalışsalar dahi gazetecilik eylem ve söylemleri merkez ilçe İzmit'i aşmaz. Diğer 10 ilçe hiç ilgi alanlarında olmazken, Gebze'ye olan ilgileri ise bölgedeki dev sanayi kuruluşları ve OSB'lerden kaynaklı "Gebze Pastası"ndan pay kapmaktan öteye başka bir şey değildir.. Gebzeli gazeteciler ise her ne kadar Ak Parti tarafından Gebze'den kopartılarak ilçelere dönüştürülmüş olsa da Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nı "Gebze Bölgesi" adı altında tek parça ilan edip "Gebze Bölgesi Basını" şeklinde varlığını sürdürürken İzmit ve diğer ilçelerdeki olaylar ve gelişmelerden bihaberler.. Bu çekişme benim de iki dönem başkan yardımcılığını yaptığım Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'ne karşı geçtiğimiz yıl Gebze Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasına kadar vardı.. Ve bu çekişmenin en son tanığı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın 15 gün içinde iki kez yapmak zorunda kaldığı "Darıca Millet Bahçesinde Gazeteciler ile sohbet programı" oldu.. 27 Ağustos 2020 tarihinde Darıca Millet Bahçesi'nde Gebze Bölgesi gazetcileri ile kahvaltıda buluşan Başkan Büyükakın, sohbet havasında geçen toplantının ardından Gebzeli gazetecilere önce Darıca Millet Bahçesini ve ardından Gebze-Darıca Metrosu inşaatını gezdirdi.. Ve dün  Darıca Millet Bahçesi'nde İzmitli gazetciler ile kahvaltıda buluşan Başkan Büyükakın, sohbet havasında geçen toplantının ardından İzmitli gazetecilere önce Darıca Millet Bahçesinive ardından Gebze-Darıca Metrosu inşaatını gezdirdi.. Evet bu iki program da birbirinin tıpkısının aynısıydı.. İzmit basını ve Gebze Bölge Basını diye bir ayrıma gitmeden "Kocaeli Basını" olmayı becerebilmiş olsaydık eğer, Başkan Büyükakın'da "Kocaeli Basını ile Darıca Millet Bahçesinde sohbet" çatısı altındaki tek bir programı  seve seve yapardı şüphesiz.. Ben mi? Ben İzmitli gazetecilerin, Gebze bölgesine karşı her konuda tüm ayrımcı bakış açılarına ve kibirli duruşlarına rağmen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmayı sürdürdüğüm gibi bir yıl öncesinden yayına soktuğum bu haber sitesinin adını da özellikle "Kocaeli Haberi" koydum..  Keşke 27 Ağusos'ta veya dün Darıca Millet Bahçesinde Kocaeli Basını olarak tek isim altında buluşmuş olmayı başarabilseydik..  

CENGİZYUCAK Kocaeli birisi Gebze diğer İzmit olmak üzere ikisi "Dev" tam 12 İlçeden ibaret. Varoluşundan beri İzmit her ne kadar "merkez ilçe" olması hasebiyle "sen bana bağlısın, benimsin" diyerek Gebze'yi ham yapmaya çalışsa da, Gebze'de "ben büyük lokmayım, boğazına takılırım" diye ham edilmesine karşı durdu hep..

İzmit ile Gebze arasındaki bu çekişme siyaset, bürokrası, iş dünyası ve medya camiasında da kesintisiz devam ediyor..

Bugün İzmitli ve Gebzeli gazeteciler arasındaki çekişmeye değineceğim..

İzmitli gazeteciler her ne kadar kendilerini "Kocaeli Basını" olarak lanse etmeye çalışsalar dahi gazetecilik eylem ve söylemleri merkez ilçe İzmit'i aşmaz. Diğer 10 ilçe hiç ilgi alanlarında olmazken, Gebze'ye olan ilgileri ise bölgedeki dev sanayi kuruluşları ve OSB'lerden kaynaklı "Gebze Pastası"ndan pay kapmaktan öteye başka bir şey değildir..

Gebzeli gazeteciler ise her ne kadar Ak Parti tarafından Gebze'den kopartılarak ilçelere dönüştürülmüş olsa da Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nı "Gebze Bölgesi" adı altında tek parça ilan edip "Gebze Bölgesi Basını" şeklinde varlığını sürdürürken İzmit ve diğer ilçelerdeki olaylar ve gelişmelerden bihaberler..

Bu çekişme benim de iki dönem başkan yardımcılığını yaptığım Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'ne karşı geçtiğimiz yıl Gebze Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasına kadar vardı..

Ve bu çekişmenin en son tanığı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın 15 gün içinde iki kez yapmak zorunda kaldığı "Darıca Millet Bahçesinde Gazeteciler ile sohbet programı" oldu..

27 Ağustos 2020 tarihinde Darıca Millet Bahçesi'nde Gebze Bölgesi gazetcileri ile kahvaltıda buluşan Başkan Büyükakın, sohbet havasında geçen toplantının ardından Gebzeli gazetecilere önce Darıca Millet Bahçesini ve ardından Gebze-Darıca Metrosu inşaatını gezdirdi..

Ve dün  Darıca Millet Bahçesi'nde İzmitli gazetciler ile kahvaltıda buluşan Başkan Büyükakın, sohbet havasında geçen toplantının ardından İzmitli gazetecilere önce Darıca Millet Bahçesinive ardından Gebze-Darıca Metrosu inşaatını gezdirdi..

Evet bu iki program da birbirinin tıpkısının aynısıydı..

İzmit basını ve Gebze Bölge Basını diye bir ayrıma gitmeden "Kocaeli Basını" olmayı becerebilmiş olsaydık eğer, Başkan Büyükakın'da "Kocaeli Basını ile Darıca Millet Bahçesinde sohbet" çatısı altındaki tek bir programı  seve seve yapardı şüphesiz..

Ben mi?

Ben İzmitli gazetecilerin, Gebze bölgesine karşı her konuda tüm ayrımcı bakış açılarına ve kibirli duruşlarına rağmen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmayı sürdürdüğüm gibi bir yıl öncesinden yayına soktuğum bu haber sitesinin adını da özellikle "Kocaeli Haberi" koydum.. 

Keşke 27 Ağusos'ta veya dün Darıca Millet Bahçesinde Kocaeli Basını olarak tek isim altında buluşmuş olmayı başarabilseydik..  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.