İZMİT BASININDA GEBZELİ BAŞKAN HAZIMSIZLIĞI

Siyaset 11.08.2020 - 13:44, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İZMİT BASININDA GEBZELİ BAŞKAN HAZIMSIZLIĞI

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti  İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, AK Partili kadınlara yönelik yaptığı hakaret ve yakıştırmalar sebebiyle Savcılığa yaptıkları suç duyurusuna ilişkin olarak bugün İl Teşkilatında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.. Başkan Özdemir'in basın açıklamasında gazetecilerden soru almamasını gerekçe gösteren sahipliğini Kadın Gazeteci Aysun Erenkaya'nın yaptığı Kocaeli Barış Gazetesi, Kadınların hayati sorunu haline gelen İstanbul Sözleşmesine Ak Partili Kadınlarca da sahip çıkılmasını manşete taşımak yerine, soru alınmamasını eleştiren manşetlerine bir de "Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor." şeklinde bir yorum eklemiş.. Biz de buradan meslektaşımızı Aysun Erenkaya'ya "Basın toplantısı ile Basın açıklaması farklı farklı şeylerdir. Basın toplantıları sorulara açıktır ama basın açıklamalarında konunun önemi ve muhteviyatı bozulmasın diye genelde soru alınmaz" kuralını hatırlattıktan sonra kendisinin  "Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor." şeklinde yorumuna karşılık "İzmit Basınında Gebzeli Başkan hazımsızlığı" şeklinde bir yorum getiriyoruz.. İŞTE O HABER SİTESİNİN HABERİ  AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz’ın 10 Haziran’da görevi bırakmasının ardından 4 isim Ankara’ya mülakata çağırılmış ancak AKP Genel Merkezi tarafından başkanlığa uygun görülmedikleri için atamaları gerçekleşmemişti. Başarısız geçen mülakatların ardından Kadın kolları başkanını aramaya devam eden AKP’liler 16 Temmuz’da Gebze Belediyesi AKP Meclis Üyesi Yasemin Özdemir’i başkanlığa uygun görerek yeni İl kadın kolları başkanı olarak atadı. “SORU YOK” Atamasının ardından ilk basın açıklamasını gerçekleştiren Özdemir, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’a suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Açıklamayı bitirdikten sonra basın mensuplarına “Geldiğiniz için teşekkürler soru yok” diyerek açıklamanın yapıldığı Salonu terk eden Özdemir’in bu davranışı basın mensuplarını adeta şok etti. Yeni atanan bir başkanın basına “Söylediğimi al git” tavrında bulunması oldukça yadırganırken, Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor.

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti  İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, AK Partili kadınlara yönelik yaptığı hakaret ve yakıştırmalar sebebiyle Savcılığa yaptıkları suç duyurusuna ilişkin olarak bugün İl Teşkilatında bir basın açıklaması gerçekleştirdi..

Başkan Özdemir'in basın açıklamasında gazetecilerden soru almamasını gerekçe gösteren sahipliğini Kadın Gazeteci Aysun Erenkaya'nın yaptığı Kocaeli Barış Gazetesi, Kadınların hayati sorunu haline gelen İstanbul Sözleşmesine Ak Partili Kadınlarca da sahip çıkılmasını manşete taşımak yerine, soru alınmamasını eleştiren manşetlerine bir de "Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor." şeklinde bir yorum eklemiş..

Biz de buradan meslektaşımızı Aysun Erenkaya'ya "Basın toplantısı ile Basın açıklaması farklı farklı şeylerdir. Basın toplantıları sorulara açıktır ama basın açıklamalarında konunun önemi ve muhteviyatı bozulmasın diye genelde soru alınmaz" kuralını hatırlattıktan sonra kendisinin  "Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor." şeklinde yorumuna karşılık "İzmit Basınında Gebzeli Başkan hazımsızlığı" şeklinde bir yorum getiriyoruz..

İŞTE O HABER SİTESİNİN HABERİ
 AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz’ın 10 Haziran’da görevi bırakmasının ardından 4 isim Ankara’ya mülakata çağırılmış ancak AKP Genel Merkezi tarafından başkanlığa uygun görülmedikleri için atamaları gerçekleşmemişti. Başarısız geçen mülakatların ardından Kadın kolları başkanını aramaya devam eden AKP’liler 16 Temmuz’da Gebze Belediyesi AKP Meclis Üyesi Yasemin Özdemir’i başkanlığa uygun görerek yeni İl kadın kolları başkanı olarak atadı.

“SORU YOK”
Atamasının ardından ilk basın açıklamasını gerçekleştiren Özdemir, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’a suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Açıklamayı bitirdikten sonra basın mensuplarına “Geldiğiniz için teşekkürler soru yok” diyerek açıklamanın yapıldığı Salonu terk eden Özdemir’in bu davranışı basın mensuplarını adeta şok etti. Yeni atanan bir başkanın basına “Söylediğimi al git” tavrında bulunması oldukça yadırganırken, Özdemir’in başkanlığa ayak uyduramadığı konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.