CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A VE KANAL İSTANBUL'A KOCAELİ'DEN RAKİP ÇIKTI

Siyaset 22.08.2021 - 18:13, Güncelleme: 22.08.2021 - 18:13
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A VE KANAL İSTANBUL'A KOCAELİ'DEN RAKİP ÇIKTI

KOCAELİ HABERİ
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan İzmitli Dr. Ekrem Çeliki<, Kocaeli ile ilgili seçim vaatlerini açıkladı.  Kanal İzmit projesi geliyor. Türkiye’nin en büyük sanayi şehri olan İzmit’in turizmden yeteri kadar pay alamadığını belirten Çelikiz, İzmit’i bir turizm cennetine dönüştüreceğini söyledi. Kanal İzmit Projesi Geliyor. İzmit ile ilgili en büyük projesinin Kanal İstanbul projesi yerine Kanal İzmit projesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı adayı Dr. Ekrem ÇELİKİZ, Kanal İzmit projesi ile Karadeniz’i İzmit körfezine bağlayan bir kanal yapmayı planladığını ifade etti. Kanal İstanbul Projesinin İstanbul’un nüfusunu daha da arttıracağını söyleyen Çelikiz, Kanal İzmit projesi sayesinde İzmit Körfezinin temizleneceğini ve İzmit’in uluslararası lojistik bir merkeze dönüşeceğini açıkladı. Kanal İzmit projesi sayesinde İzmit’in aynı zamanda bir turizm cennetine dönüşeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı adayı Dr. Ekrem ÇELİKİZ şimdilik İzmit ile ilgili 10 büyük vaadini açıkladı. Seçim süresince yeni projelerini açıklamaya devam edecek. İzmit ile ilgili diğer seçim vaatlerini ise şu şekilde sıraladı: Kocaeli ismi İzmit halkı tarafından benimsenen bir isim değil. İlk olarak Kocaeli ismi yerine Kocaeli sınırlarını kapsayan şehrin adı tarihi isim olan İzmit olarak değiştirilecek. “Kanal İzmit projesini hayata geçirilecek. Karadeniz ve İzmit Körfezi birbirine bir kanal ile bağlanacak. İstanbul’dan Gebze’ye kadar çalışan Marmaray hattı Kocaeli Kartepe ilçesine kadar uzatılacak.  Böylece İzmit ve İstanbul arasındaki ulaşım sorunun rahatlayacak. İstanbul ve İzmit ulaşım kartları birbirine entegre edilecek. İzmit körfezinden başlayarak Yuvacık barajının olduğu yere kadar Yuvacık barajı deresinin üzerinde turistik amaçlı bir kanal inşa edilecek. Bu kanalda kayıklar, vapurlar, tekne turları düzenlenebilecek. Bu kanalın etrafında çok sayıda kafe, restoran inşa edilerek istihdama büyük katkı sağlanacak. Bu projeleri Ulaştırma Bakanlığı üstlenecek. Kartepe-Maşukiye- Yuvacık-Camidüzü köyü ve diğer birçok turistik yerde turizmi geliştirme amacıyla teleferikler inşa edilecek. İzmit’te İzmit körfezine akan bütün dereler üzerinde turistik amaçlı kanallar inşa edilecek, bu kanalların çevresi yeşilliklerle donatılacak. Eğlence merkezleri, kafeler ve restoranlar inşa edilecek. Uyduruk isimlerle ilçe yapılan Kocaeli’nin tarihi kasabaları geri gelecek. Kullar, Yuvacık, Köseköy, Maşukiye ve diğer birçok eski kasaba yeniden kurulacak. Uyduruk Başişkele-Kartepe, Darıca gibi ilçeler lağvedilecek. İzmit, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde metro ağları ile donatılacak. Kartepe-Başiskele, Gölcük, İzmit metro ağları ile birbirine bağlanacak. İzmit, Türkiye’nin en yeşil sanayi ve turizm kenti olacak. İzmit’in her yeri büyük parklarla donatılacak. Dr. Ekrem Çelikiz, 1982 yılında İzmit’te doğdu.
KOCAELİ HABERİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan İzmitli Dr. Ekrem Çeliki<, Kocaeli ile ilgili seçim vaatlerini açıkladı.  Kanal İzmit projesi geliyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi şehri olan İzmit’in turizmden yeteri kadar pay alamadığını belirten Çelikiz, İzmit’i bir turizm cennetine dönüştüreceğini söyledi.

Kanal İzmit Projesi Geliyor.

İzmit ile ilgili en büyük projesinin Kanal İstanbul projesi yerine Kanal İzmit projesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı adayı Dr. Ekrem ÇELİKİZ, Kanal İzmit projesi ile Karadeniz’i İzmit körfezine bağlayan bir kanal yapmayı planladığını ifade etti. Kanal İstanbul Projesinin İstanbul’un nüfusunu daha da arttıracağını söyleyen Çelikiz, Kanal İzmit projesi sayesinde İzmit Körfezinin temizleneceğini ve İzmit’in uluslararası lojistik bir merkeze dönüşeceğini açıkladı. Kanal İzmit projesi sayesinde İzmit’in aynı zamanda bir turizm cennetine dönüşeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı adayı Dr. Ekrem ÇELİKİZ şimdilik İzmit ile ilgili 10 büyük vaadini açıkladı. Seçim süresince yeni projelerini açıklamaya devam edecek.

İzmit ile ilgili diğer seçim vaatlerini ise şu şekilde sıraladı:

  • Kocaeli ismi İzmit halkı tarafından benimsenen bir isim değil. İlk olarak Kocaeli ismi yerine Kocaeli sınırlarını kapsayan şehrin adı tarihi isim olan İzmit olarak değiştirilecek.
  • “Kanal İzmit projesini hayata geçirilecek. Karadeniz ve İzmit Körfezi birbirine bir kanal ile bağlanacak.
  • İstanbul’dan Gebze’ye kadar çalışan Marmaray hattı Kocaeli Kartepe ilçesine kadar uzatılacak.  Böylece İzmit ve İstanbul arasındaki ulaşım sorunun rahatlayacak.
  • İstanbul ve İzmit ulaşım kartları birbirine entegre edilecek.
  • İzmit körfezinden başlayarak Yuvacık barajının olduğu yere kadar Yuvacık barajı deresinin üzerinde turistik amaçlı bir kanal inşa edilecek. Bu kanalda kayıklar, vapurlar, tekne turları düzenlenebilecek. Bu kanalın etrafında çok sayıda kafe, restoran inşa edilerek istihdama büyük katkı sağlanacak. Bu projeleri Ulaştırma Bakanlığı üstlenecek.
  • Kartepe-Maşukiye- Yuvacık-Camidüzü köyü ve diğer birçok turistik yerde turizmi geliştirme amacıyla teleferikler inşa edilecek.
  • İzmit’te İzmit körfezine akan bütün dereler üzerinde turistik amaçlı kanallar inşa edilecek, bu kanalların çevresi yeşilliklerle donatılacak. Eğlence merkezleri, kafeler ve restoranlar inşa edilecek.
  • Uyduruk isimlerle ilçe yapılan Kocaeli’nin tarihi kasabaları geri gelecek. Kullar, Yuvacık, Köseköy, Maşukiye ve diğer birçok eski kasaba yeniden kurulacak. Uyduruk Başişkele-Kartepe, Darıca gibi ilçeler lağvedilecek.
  • İzmit, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde metro ağları ile donatılacak. Kartepe-Başiskele, Gölcük, İzmit metro ağları ile birbirine bağlanacak.
  • İzmit, Türkiye’nin en yeşil sanayi ve turizm kenti olacak. İzmit’in her yeri büyük parklarla donatılacak.

Dr. Ekrem Çelikiz, 1982 yılında İzmit’te doğdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.