Büyükşehir’den Gebze’de marketlere denetim

İlçeler 08.01.2022 - 09:17, Güncelleme: 08.01.2022 - 09:17
 

Büyükşehir’den Gebze’de marketlere denetim

KOCAELİ HABERİ
Büyükşehir’in Zabıta ekipleri, oluşabilecek haksız ve fahiş fiyata karşı Gebze bölgesinde marketleri denetledi.. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 12 ilçede market denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Marketlerdeki reyonları tek tek gezen ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde olan fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulunuyor. SERİ DENETİMLER Gün ve saat belirlemeden ani bir şekilde yapılan denetimler Gebze bölgesinde de gerçekleşiyor. Bu bağlamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gebze Bölgesi Grup Amirliği ekipleri, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda hizmet veren yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerde bulundu. Fiyat artışı, son kullanma tarihi, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konuda incelemede bulunan ekipler, oluşabilecek haksız uygulamalara karşı market yetkililerini uyardı. FATURALARA AYRINTILI İNCELEME Kocaeli genelinde olduğu gibi Gebze’de de vatandaş gibi alışverişini yapan Zabıta ekipleri, faturaları ayrıntılı bir şekilde inceledi. Reyon etiketi ile kasadaki fiyatları karşılaştıran ekipler, olumsuzluk görülmesi durumunda tutanak tutuyor ve bu tutanak İl Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Müdürlük tarafından ise ilgili firma veya marketlere idari para cezai işlemi uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
KOCAELİ HABERİ

Büyükşehir’in Zabıta ekipleri, oluşabilecek haksız ve fahiş fiyata karşı Gebze bölgesinde marketleri denetledi..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 12 ilçede market denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Marketlerdeki reyonları tek tek gezen ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde olan fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulunuyor.

SERİ DENETİMLER
Gün ve saat belirlemeden ani bir şekilde yapılan denetimler Gebze bölgesinde de gerçekleşiyor. Bu bağlamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gebze Bölgesi Grup Amirliği ekipleri, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda hizmet veren yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerde bulundu. Fiyat artışı, son kullanma tarihi, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konuda incelemede bulunan ekipler, oluşabilecek haksız uygulamalara karşı market yetkililerini uyardı.

FATURALARA AYRINTILI İNCELEME
Kocaeli genelinde olduğu gibi Gebze’de de vatandaş gibi alışverişini yapan Zabıta ekipleri, faturaları ayrıntılı bir şekilde inceledi. Reyon etiketi ile kasadaki fiyatları karşılaştıran ekipler, olumsuzluk görülmesi durumunda tutanak tutuyor ve bu tutanak İl Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Müdürlük tarafından ise ilgili firma veya marketlere idari para cezai işlemi uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.