Yeni seçim yasası görüşmeleri sona erdi: Barajda3/1 indirim

Siyaset 21.01.2022 - 10:25, Güncelleme: 21.01.2022 - 10:25
 

Yeni seçim yasası görüşmeleri sona erdi: Barajda3/1 indirim

Kocaelihaberi
AK Parti ve MHP’nin hazırladığı yeni seçim yasası ile ilgili görüşmeler sona erdi. Pazartesi günü AK Parti MYK Toplantısı’nda Erdoğan’a sunulacak düzenlemede, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi yer alıyor. Teklif, en geç şubat ortasına kadar Meclis’e getirilecek. Yeni seçim yasası üzerindeki görüşmelere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın yaptığı son toplantıyla nokta koyuldu. 15 maddeden oluşacak teklifin en geç şubat ortasına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. Çalışma sürerken “daraltılmış bölge” ve “ittifak için baraj” getirilmesi, partilerin Hazine yardımı almaları için halen yüzde 3 olarak uygulanan oy oranı şartının yükseltilmesi gibi başlıkların teklifte yer alabileceği belirtilmiş ancak bunların daha sonra düzenlemeden çıkarılması kararlaştırılmıştı. Düzenlemede seçim barajı yine yüksek seviyede varlığını koruyacak. Milliyet’in aktardığına göre, teklifin en öne çıkan düzenlemesi yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi olacak. AK Partili yetkililer, seçim yasasının Meclis takvimi ile ilgili “Haziranda seçim olacağı için teklif, şubatta gelecek. Çünkü ilgili yasanın seçim kararının alındığı tarihte yürürlükte olması gerekiyor” dedi. Düzenlemenin, pazartesi günü yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da son kez sunulacağı belirtildi. “YENİDEN RERAH CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILACAK” İDDİASI Öte yandan Birgün gazetesinde yera alan habere göre  AK Parti kulislerinde Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Cumhur İttifakı'nda özellikle AK Parti kanadının, uzun bir süredir Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'ni ittifaka katmaya çalıştığı biliniyordu.
Kocaelihaberi

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı yeni seçim yasası ile ilgili görüşmeler sona erdi. Pazartesi günü AK Parti MYK Toplantısı’nda Erdoğan’a sunulacak düzenlemede, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi yer alıyor. Teklif, en geç şubat ortasına kadar Meclis’e getirilecek.

Yeni seçim yasası üzerindeki görüşmelere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın yaptığı son toplantıyla nokta koyuldu.

15 maddeden oluşacak teklifin en geç şubat ortasına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

Çalışma sürerken “daraltılmış bölge” ve “ittifak için baraj” getirilmesi, partilerin Hazine yardımı almaları için halen yüzde 3 olarak uygulanan oy oranı şartının yükseltilmesi gibi başlıkların teklifte yer alabileceği belirtilmiş ancak bunların daha sonra düzenlemeden çıkarılması kararlaştırılmıştı.

Düzenlemede seçim barajı yine yüksek seviyede varlığını koruyacak. Milliyet’in aktardığına göre, teklifin en öne çıkan düzenlemesi yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi olacak.

AK Partili yetkililer, seçim yasasının Meclis takvimi ile ilgili “Haziranda seçim olacağı için teklif, şubatta gelecek. Çünkü ilgili yasanın seçim kararının alındığı tarihte yürürlükte olması gerekiyor” dedi.

Düzenlemenin, pazartesi günü yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da son kez sunulacağı belirtildi.

“YENİDEN RERAH CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILACAK” İDDİASI

Öte yandan Birgün gazetesinde yera alan habere göre  AK Parti kulislerinde Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Cumhur İttifakı'nda özellikle AK Parti kanadının, uzun bir süredir Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'ni ittifaka katmaya çalıştığı biliniyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.