İşte Davutoğlu ve Babacan'ın toplam oy oranı

12.10.2020 - 21:46, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İşte Davutoğlu ve Babacan'ın toplam oy oranı

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oy oranları yükselişte "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna yanıt veren yurttaşların Gelecek Partisi ve Deva Partisi'ne ilgisi artıyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın eridiğini, AK Parti'nin 2002'deki oy oranına düştüğünü gösteren araştırmanın en çarpıcı bölümlerinden birisi de yeni kurulan siyasi partilerin aldığı oy oranları oldu. ​ Aralık 2019'dan bu yana her ay düzenli olarak Gündemetre adı altında siyasal ve toplumsal araştırmalar serisi gerçekleştiren Yöneylem Araştırma'nın son verileri dikkat çekiyor.  Cevaplara göre siyasi gelecekleri merak konusu olan Ali Babacan'ın Deva Partisi ve genel başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun üstlendiği Gelecek Partisi'nin de oy oranları da ortaya çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Deva Partisi'nin yüzde 3, Gelecek Partisi'nin yüzde 1.3 oranında oy aldığı, iki partinin toplam oyunun yüzde 4.3 olduğu ortaya konuyor.    AK Parti - 30.7 CHP - 24.8 HDP - 10.5 İYİ Parti- 9.8 MHP - 7.7 SP  - 1.1 GP -  1.2 DP -  2.7 KARARSIZ - 4.5 OY KULLANMAYACAK - 6.1 CEVAP YOK -  0.3

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oy oranları yükselişte
"Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?"
sorusuna yanıt veren yurttaşların Gelecek Partisi ve Deva Partisi'ne ilgisi artıyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın eridiğini, AK Parti'nin 2002'deki oy oranına düştüğünü gösteren araştırmanın en çarpıcı bölümlerinden birisi de yeni kurulan siyasi partilerin aldığı oy oranları oldu.

Aralık 2019'dan bu yana her ay düzenli olarak Gündemetre adı altında siyasal ve toplumsal araştırmalar serisi gerçekleştiren Yöneylem Araştırma'nın son verileri dikkat çekiyor. 

Cevaplara göre siyasi gelecekleri merak konusu olan Ali Babacan'ın Deva Partisi ve genel başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun üstlendiği Gelecek Partisi'nin de oy oranları da ortaya çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Deva Partisi'nin yüzde 3, Gelecek Partisi'nin yüzde 1.3 oranında oy aldığı, iki partinin toplam oyunun yüzde 4.3 olduğu ortaya konuyor. 
 

AK Parti - 30.7
CHP - 24.8
HDP - 10.5
İYİ Parti- 9.8
MHP - 7.7
SP  - 1.1
GP -  1.2
DP -  2.7
KARARSIZ - 4.5
OY KULLANMAYACAK - 6.1
CEVAP YOK -  0.3

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.