GEBZE’NİN PASLI ÇİVİSİ ÖZLETTİ KENDİSİNİ (Cengiz Yucak yazdı)

Yaşam 07.11.2021 - 18:17, Güncelleme: 07.11.2021 - 18:29
 

GEBZE’NİN PASLI ÇİVİSİ ÖZLETTİ KENDİSİNİ (Cengiz Yucak yazdı)

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Gebze’ye Ticaret Odasını kuran ve 21 yıl boyunca Başkanlığını yaptıktan sonra başkanlık koltuğunu kendi başkan yardımcısı Nail Çiler’e kongrede bırakan İbrahim Başaran ve uzun yıllar Darıca Aslan Çimento'da da Genel Müdürlük yapmış olan GTO Meclis Başkanı Cengiz Özdemir daha sonra evlerini İstanbul’a taşımalarına rağmen akılları ve yürekleri hep Gebze’de kaldı.. Gebze onları özlüyor.. Özlüyor çünkü her ikisi de bilgileri ve görgüleri ile Gebze’ye renk ve zenginlik katıyorlardı.. Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ile çok güzel anılarımız ve keyifli sohbetlerimiz var ama bir tanesinin bende çok ayrı bir yeri var.. Yanlış hatırlamıyorsam 1999 yılında Organize Sanayi Bölgelerinin Gebze Bölgesinde yaygınlaşması ile ilgili yaptığımız bir haberde İbrahim Başaran’a da eleştirel mahiyette birkaç soru sormuştuk.. Haber üzerine İbrahim Başaran bana telefon açtı; -Yucak Ticaret Odası’na gel konuşalım sorunun cevabını da vereyim.. -Yok İbrahim abi, ben bu haberi daha yeni yaptım. Haber yaptıktan sonra haber yaptığım kişinin hemen ayağına gitmem.. -Haber yaptığın kişi olarak değil, abin olarak çağırıyorum hadi gel.. -Ha bak işte o zaman gelirim.. Bu kısa konuşmanın akabinde o zaman KaymakamlıkHükümet konağının karşısındaki Hocaoğlu işhanının 4 katında olan Gebze Ticaret Odasına gittim.. İbrahim Başaran ve Cengiz Özdemir birlikte karşıladılar beni ve çayımızı yudumlarken, İbrahim abi başladı sanayinin Organizleşmesinin ve disipline edilmesinin Gebze’ye ve ülke ekonomisine kazandıracağı artı değerleri anlatmaya.. Ben ise ısrarla OSB'ler ile birlikte artacak olan fabrika sayısının çevreye vereceği zararlar ile oluşturacağı doğa kirliliğini dile getirince, baktık ki bu konu uzayacak, İbrahim abi kestirmeden daldı mevzuya; -Yucak bunları dile getirmen güzel de, çivileri ısırmamak lazım, sonra damağa batar.. -İbrahim abi ben gazeteciliğe başlarken çivi ısırma üzerine eğitim ve taktikler aldım.. -Ben paslı çiviyim, paslı çivilerı ısırmamak lazım.. -Vallahi İbrahim abi paslı çiviler ile de karşılacağımı düşünerekten, peşinen tetanoz aşısı da oldum, dediğimde İbrahim başkan keyifli bir kahkaha attı ve “Hınzır senin kalemin kadar çenen de güçlü, laf üretmede ben seninle baş edemem” dedi.. O keyifli sohbetten sonra İbrahim Başaran’ın olumlu çalışmalarını tebrik eden yazılar yazdığım gibi hata veya eksik olanları da çokca eleştirmeme rağmen aramızdaki sevgi ve saygıda birbirimize karşı en ufak kusurumuz olmadı. Ve o anlar benim hafızamda hep güzel bir anı olarak yer aldı.. Gebze sizleri özlüyor.. Ben seni özlüyorum Gebze’nin paslı çivisi.. Gebze'ye kazandırdıklarınız için teşekkürler.. Emeklilik yaşamınızda sağlık ve huzur dolu uzun bir ömür diliyorum her ikinize de..   
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Gebze’ye Ticaret Odasını kuran ve 21 yıl boyunca Başkanlığını yaptıktan sonra başkanlık koltuğunu kendi başkan yardımcısı Nail Çiler’e kongrede bırakan İbrahim Başaran ve uzun yıllar Darıca Aslan Çimento'da da Genel Müdürlük yapmış olan GTO Meclis Başkanı Cengiz Özdemir daha sonra evlerini İstanbul’a taşımalarına rağmen akılları ve yürekleri hep Gebze’de kaldı..

Gebze onları özlüyor..
Özlüyor çünkü her ikisi de bilgileri ve görgüleri ile Gebze’ye renk ve zenginlik katıyorlardı..

Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ile çok güzel anılarımız ve keyifli sohbetlerimiz var ama bir tanesinin bende çok ayrı bir yeri var..

Yanlış hatırlamıyorsam 1999 yılında Organize Sanayi Bölgelerinin Gebze Bölgesinde yaygınlaşması ile ilgili yaptığımız bir haberde İbrahim Başaran’a da eleştirel mahiyette birkaç soru sormuştuk..

Haber üzerine İbrahim Başaran bana telefon açtı;

-Yucak Ticaret Odası’na gel konuşalım sorunun cevabını da vereyim..
-Yok İbrahim abi, ben bu haberi daha yeni yaptım. Haber yaptıktan sonra haber yaptığım kişinin hemen ayağına gitmem..
-Haber yaptığın kişi olarak değil, abin olarak çağırıyorum hadi gel..
-Ha bak işte o zaman gelirim..

Bu kısa konuşmanın akabinde o zaman KaymakamlıkHükümet konağının karşısındaki Hocaoğlu işhanının 4 katında olan Gebze Ticaret Odasına gittim..

İbrahim Başaran ve Cengiz Özdemir birlikte karşıladılar beni ve çayımızı yudumlarken, İbrahim abi başladı sanayinin Organizleşmesinin ve disipline edilmesinin Gebze’ye ve ülke ekonomisine kazandıracağı artı değerleri anlatmaya..

Ben ise ısrarla OSB'ler ile birlikte artacak olan fabrika sayısının çevreye vereceği zararlar ile oluşturacağı doğa kirliliğini dile getirince, baktık ki bu konu uzayacak, İbrahim abi kestirmeden daldı mevzuya;

-Yucak bunları dile getirmen güzel de, çivileri ısırmamak lazım, sonra damağa batar..
-İbrahim abi ben gazeteciliğe başlarken çivi ısırma üzerine eğitim ve taktikler aldım..
-Ben paslı çiviyim, paslı çivilerı ısırmamak lazım..
-Vallahi İbrahim abi paslı çiviler ile de karşılacağımı düşünerekten, peşinen tetanoz aşısı da oldum, dediğimde İbrahim başkan keyifli bir kahkaha attı ve “Hınzır senin kalemin kadar çenen de güçlü, laf üretmede ben seninle baş edemem” dedi..

O keyifli sohbetten sonra İbrahim Başaran’ın olumlu çalışmalarını tebrik eden yazılar yazdığım gibi hata veya eksik olanları da çokca eleştirmeme rağmen aramızdaki sevgi ve saygıda birbirimize karşı en ufak kusurumuz olmadı. Ve o anlar benim hafızamda hep güzel bir anı olarak yer aldı..

Gebze sizleri özlüyor..
Ben seni özlüyorum Gebze’nin paslı çivisi..
Gebze'ye kazandırdıklarınız için teşekkürler..
Emeklilik yaşamınızda sağlık ve huzur dolu uzun bir ömür diliyorum her ikinize de..   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.