İRFAN AYAR’IN TEK HATASI BU MUYDU?

Siyaset 10.10.2020 - 19:20, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İRFAN AYAR’IN TEK HATASI BU MUYDU?

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Ak Parti ile birlikte Türkiye siyasetinde "ölen ölür kalan sağlar bizimdir" misali "giden gider kalanlar bize yeter" anlayışı da gelişti. Lakin Ak Parti son 18 yılda hep iktidarda kalmayı başarabildiği için bu anlayışın getirisi ile götürüsü henüz netleşmiş değil.. Ortada belli olan gerçek ise "Kaybedenler Kulübü" diye bir yapının oluştuğu ve Ak Partide üstü çizilenlerin veya ayağı kaydırılanların kendisini o kulüpte bulduğudur.. Dedikten sonra gelelim Ak Parti Gebze'nin en son kaybedenine.. Ak Parti Gebze'nin en son kaybedeni eski ilçe başkanı İrfan Ayar.. İrfan Ayar 20 Eylül 2020 tarihinde yapılan ilçe kongresinde tekrar aday gösterilmedi.. Şimdi siyaset kulisleri "İrfan Ayar'ın Genel Merkez tarafından üstü mü çizildi yoksa Gebze ve Kocaeli'den ayağımı kaydırıldı" sorusunun cevabını merak ediyor.. İrfan Ayar tekrar aday gösterileceğinden o kadar emindi ki; seçimden bir hafta önce eski ilçe başkanları Yılmaz Bayram, Cemalettin Kaflı ve eski il başkan vekili Mikdat Aydın gibi isimler başta olmak üzere Gebze'de çok sayıda önemli ismi ziyaret ederek yönetim kurulu listesine isim önermelerini istemişti ve hatta aday olmayacağının bir gün öncesinde ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Karadeniz'in özel işyerinde düzenlenen kahvaltıda yeni ilçe yönetiminin teşkili bile masaya yatırılmıştı.. Lakin Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığından gelen bir telefonla ile çağrılarak "yeni dönemde adayımız siz değilsiniz" denildi.. Oysa il başkanı Mehmet Ellibeş ve mevcut milletvekillerinin çoğusu kendisinin adaylığından yana olduklarını söylemişti.. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün de kendisinin başkanlığının devamından yana olduğuna da emindi.. Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman bizzat bana "biz İrfan Başkanımızdan memnunuz" şeklinde açıklamada bulunmuştular.. Ama olmadı.. Daha doğrusu yukarda yazdıklarımın hepsi yalan oldu.. Ve yine o "İrfan Ayar çizildi mi yoksa Gebze ve Kocaeli'den ayağı mı kaydırıldı" şeklindeki deli soru.. Peki İrfan Ayar tüm bu yaşananlar için ne dedi? Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın 6’ncı olağan ilçe kongresinde konuşan Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “Kirli siyaset nedir bilmiyoruz” dedi ve ekledi “Ak Parti’de bir amele gibi çalıştım. Hiç bir zaman görev istemedim. Her zaman görev verildi. Kirli siyaset nedir bilmiyoruz. Verilen görevi samimiyetle yapıyorum. 13 yıldır Ak Parti’de siyaset yapıyorum. Siyasi büyüklerimiz yoruldun nadasa ayrıl dediler. Biz de nadasa ayrıldık. Göreve gelir gelmez ilçe başkanımıza giderek önerilerini aldık. Ona göre yönetim ve çalışmalarımızı yürüttük. Partimizi dedikodu ve fitneden uzak tuttuk. İki seçim geçirdik. Her iki seçimde de oylarımızı artırdık. Bunu teşkilatlarla hep birlikte yaptık”.. Yani İrfan Ayar tekrar aday gösterilmemesini kirli siyaseti bilmemesine bağlıyor.. Peki kirli siyaseti bilmemek hata mı?

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Ak Parti ile birlikte Türkiye siyasetinde "ölen ölür kalan sağlar bizimdir" misali "giden gider kalanlar bize yeter" anlayışı da gelişti. Lakin Ak Parti son 18 yılda hep iktidarda kalmayı başarabildiği için bu anlayışın getirisi ile götürüsü henüz netleşmiş değil..

Ortada belli olan gerçek ise "Kaybedenler Kulübü" diye bir yapının oluştuğu ve Ak Partide üstü çizilenlerin veya ayağı kaydırılanların kendisini o kulüpte bulduğudur..

Dedikten sonra gelelim Ak Parti Gebze'nin en son kaybedenine..
Ak Parti Gebze'nin en son kaybedeni eski ilçe başkanı İrfan Ayar..
İrfan Ayar 20 Eylül 2020 tarihinde yapılan ilçe kongresinde tekrar aday gösterilmedi..
Şimdi siyaset kulisleri "İrfan Ayar'ın Genel Merkez tarafından üstü mü çizildi yoksa Gebze ve Kocaeli'den ayağımı kaydırıldı" sorusunun cevabını merak ediyor..

İrfan Ayar tekrar aday gösterileceğinden o kadar emindi ki; seçimden bir hafta önce eski ilçe başkanları Yılmaz Bayram, Cemalettin Kaflı ve eski il başkan vekili Mikdat Aydın gibi isimler başta olmak üzere Gebze'de çok sayıda önemli ismi ziyaret ederek yönetim kurulu listesine isim önermelerini istemişti ve hatta aday olmayacağının bir gün öncesinde ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Karadeniz'in özel işyerinde düzenlenen kahvaltıda yeni ilçe yönetiminin teşkili bile masaya yatırılmıştı..

Lakin Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığından gelen bir telefonla ile çağrılarak "yeni dönemde adayımız siz değilsiniz" denildi..
Oysa il başkanı Mehmet Ellibeş ve mevcut milletvekillerinin çoğusu kendisinin adaylığından yana olduklarını söylemişti..
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün de kendisinin başkanlığının devamından yana olduğuna da emindi..
Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman bizzat bana "biz İrfan Başkanımızdan memnunuz" şeklinde açıklamada bulunmuştular..
Ama olmadı..
Daha doğrusu yukarda yazdıklarımın hepsi yalan oldu..

Ve yine o "İrfan Ayar çizildi mi yoksa Gebze ve Kocaeli'den ayağı mı kaydırıldı" şeklindeki deli soru..

Peki İrfan Ayar tüm bu yaşananlar için ne dedi?

Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın 6’ncı olağan ilçe kongresinde konuşan Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “Kirli siyaset nedir bilmiyoruz” dedi ve ekledi “Ak Parti’de bir amele gibi çalıştım. Hiç bir zaman görev istemedim. Her zaman görev verildi. Kirli siyaset nedir bilmiyoruz. Verilen görevi samimiyetle yapıyorum. 13 yıldır Ak Parti’de siyaset yapıyorum. Siyasi büyüklerimiz yoruldun nadasa ayrıl dediler. Biz de nadasa ayrıldık. Göreve gelir gelmez ilçe başkanımıza giderek önerilerini aldık. Ona göre yönetim ve çalışmalarımızı yürüttük. Partimizi dedikodu ve fitneden uzak tuttuk. İki seçim geçirdik. Her iki seçimde de oylarımızı artırdık. Bunu teşkilatlarla hep birlikte yaptık”..

Yani İrfan Ayar tekrar aday gösterilmemesini kirli siyaseti bilmemesine bağlıyor..
Peki kirli siyaseti bilmemek hata mı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.