İKİSİ DE GEBZE SİYASİ TARİHİNDE İZ BIRAKTI

Siyaset 04.07.2020 - 17:45, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İKİSİ DE GEBZE SİYASİ TARİHİNDE İZ BIRAKTI

KH/CENGİZYUCAK 1977 yılında CHP Gebze Belediye adayı olarak seçimlere giren Sedat Tüze belediye başkanı seçilmiş olmasına rağmen 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesi ile görevinden alınarak kısa süreli bir hapishane günleri yaşamıştı.. Darbeden 3 yıl sonra 1983 yılında genel ve 1984 yılında ise yerel seçimnler yapılmıştı. CHP'nin darbe ile görevinden uzaklaştırılan Belediye başkanı Sedat Tüze, 1984 yerel seçimlerine CHP'nin yerine kurulan Halkçı Parti Gebze Belediye Başkan adayı olarak katılırken, Gebze'nin bir başka CHP'lisi Bülent Atasayan ise bir diğer yeni sosyal demokrat parti olarak kurulan SODEP adayı olarak katılmıştı.. Bülent Artasayan 1984 yerel seçimlerin galibi olarak Gebze Belediye Başkanı olduktan sonra 1988 yılında iktidar partisi ANAP'a geçmiş ve 1989 Genel seçimlerinde ANAP Kocaeli milletvekili olarak seçilmiş ve tam 3 dönem yani  12 yıl boyunca milletvekilliği devam etmişti.. Gebze siyasetinde iz bırakan ve Gebze Belediyesi tarihine adlarını yazdıran bu iki önemli isimden Sedat Tüze  11 Nisan 2014 yılında vefat etti. Bülent Atsayan'da Tüze'nin vefatından 6 yıl sonra 23 Haziran 2020 tarihinde yaşama gözlerini yumdu.. Gebze siyaset tarihinde iz bırakan bu iki önemli şahsiyete için tekrar Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum (fotoğraf-Eski Gebze fotoğrafları facebook grubu)

KH/CENGİZYUCAK 1977 yılında CHP Gebze Belediye adayı olarak seçimlere giren Sedat Tüze belediye başkanı seçilmiş olmasına rağmen 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesi ile görevinden alınarak kısa süreli bir hapishane günleri yaşamıştı..

Darbeden 3 yıl sonra 1983 yılında genel ve 1984 yılında ise yerel seçimnler yapılmıştı. CHP'nin darbe ile görevinden uzaklaştırılan Belediye başkanı Sedat Tüze, 1984 yerel seçimlerine CHP'nin yerine kurulan Halkçı Parti Gebze Belediye Başkan adayı olarak katılırken, Gebze'nin bir başka CHP'lisi Bülent Atasayan ise bir diğer yeni sosyal demokrat parti olarak kurulan SODEP adayı olarak katılmıştı..

Bülent Artasayan 1984 yerel seçimlerin galibi olarak Gebze Belediye Başkanı olduktan sonra 1988 yılında iktidar partisi ANAP'a geçmiş ve 1989 Genel seçimlerinde ANAP Kocaeli milletvekili olarak seçilmiş ve tam 3 dönem yani  12 yıl boyunca milletvekilliği devam etmişti..

Gebze siyasetinde iz bırakan ve Gebze Belediyesi tarihine adlarını yazdıran bu iki önemli isimden Sedat Tüze  11 Nisan 2014 yılında vefat etti. Bülent Atsayan'da Tüze'nin vefatından 6 yıl sonra 23 Haziran 2020 tarihinde yaşama gözlerini yumdu..

Gebze siyaset tarihinde iz bırakan bu iki önemli şahsiyete için tekrar Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum

(fotoğraf-Eski Gebze fotoğrafları facebook grubu)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.