GİRİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Siyaset 27.01.2022 - 16:00, Güncelleme: 27.01.2022 - 16:00
 

GİRİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kocaelihaberi
Türk sinemasının “4 yapraklı yoncası”nın “mavi gözlüsü”, sanatçı Fatma Girik, son yolcuğuna çıkmak üzere Bodrum’a uğurlandı. 24 Ocak günü, 80 yaşında vefat eden merhum Girik için düzenlenen anma töreninde konuşan TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, acılı aileye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taziyelerini iletti. İBB olarak Girik’le ilgili bir kitap çalışması içinde oldukları bilgisini paylaşan İmamoğlu da “Yayınlandığında, hep birlikte Fatma Girik'i anmaya devam edeceğiz. Fatma Girik’i, İstanbul'un o güzel hemşehrisini, Şişli ilçemizle beraber, İstanbul'umuza hizmet eden çok kıymetli belediye başkanımızı mutlaka bu şehirde layıkıyla yaşatmayı, ismini her daim yaşatmayı özellikli görevimiz olarak biliyoruz” ifadelerini kullandı. Türk sinemasının sembol isimlerinden, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, geçtiğimiz 24 Ocak günü yaşamını yitirmişti. 80 yaşında hayata gözlerini yuman merhum Girik’in canazesi, 09.00’da Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’nden alındı. Girik için ilk tören, 1989-94 yılları arasında başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Girik’in Türk bayrağına sarılı, üzeri karanfillerle kaplı tabutu, daha sonra Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na (CRR) getirildi. Girik’i burada başta ailesi olmak üzere; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılınç ile İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, sanatçı arkadaşları ve sevenleri karşıladı. Girik için törende, sırasıyla; yeğeni Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, sanatçı Hülya Koçyiğit, menajeri Bircan Silan, yönetmen Ümit Efekan, sanatçı Ediz Hun, gazeteci Zeynep Oral, manevi kızı Ahu Aşkar, sanatçı Nur Sürer, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İmamoğlu ve Altay birer konuşma yaptı.
Kocaelihaberi

Türk sinemasının “4 yapraklı yoncası”nın “mavi gözlüsü”, sanatçı Fatma Girik, son yolcuğuna çıkmak üzere Bodrum’a uğurlandı. 24 Ocak günü, 80 yaşında vefat eden merhum Girik için düzenlenen anma töreninde konuşan TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, acılı aileye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taziyelerini iletti. İBB olarak Girik’le ilgili bir kitap çalışması içinde oldukları bilgisini paylaşan İmamoğlu da “Yayınlandığında, hep birlikte Fatma Girik'i anmaya devam edeceğiz. Fatma Girik’i, İstanbul'un o güzel hemşehrisini, Şişli ilçemizle beraber, İstanbul'umuza hizmet eden çok kıymetli belediye başkanımızı mutlaka bu şehirde layıkıyla yaşatmayı, ismini her daim yaşatmayı özellikli görevimiz olarak biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk sinemasının sembol isimlerinden, eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, geçtiğimiz 24 Ocak günü yaşamını yitirmişti. 80 yaşında hayata gözlerini yuman merhum Girik’in canazesi, 09.00’da Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’nden alındı. Girik için ilk tören, 1989-94 yılları arasında başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Girik’in Türk bayrağına sarılı, üzeri karanfillerle kaplı tabutu, daha sonra Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na (CRR) getirildi. Girik’i burada başta ailesi olmak üzere; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılınç ile İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, sanatçı arkadaşları ve sevenleri karşıladı. Girik için törende, sırasıyla; yeğeni Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, sanatçı Hülya Koçyiğit, menajeri Bircan Silan, yönetmen Ümit Efekan, sanatçı Ediz Hun, gazeteci Zeynep Oral, manevi kızı Ahu Aşkar, sanatçı Nur Sürer, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İmamoğlu ve Altay birer konuşma yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.