HERKESİ İLGİLENDİREN ZAM

Ekonomi 11.09.2019 - 05:54, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

HERKESİ İLGİLENDİREN ZAM

DASK'ta uygulanan indirimler kaldırıldı! Primlere büyük zam yapıldı Zorun deprem sigortası olarak bilinen DASK'ta farklı maddelerdeki indirimler kaldırılırken binaların prim ve teminatlarına ise büyük zam yapıldı. Hükümet zorunlu deprem sigortasının illere göre farklılık gösteren prim ve teminatlarının oranlarını kaldırdı. Hükümetin zorunlu deprem sigortası üzerinden yaptığı zamlar tepkilere yol açarken uygulanan zam oranları asgari prim tutarı üzerinde yüzde 9.1 ila yüzde 15.79 oranı arasında değişiklik gösteriyor. En düşük zorunlu deprem sigortası İstanbul'da 110 TL, Ankara'da 50 TL olarak açıklanırken zorun deprem sigortasıyla ilgili indirimlerin ise kaldırıldığı duyuruldu. Yeni evlere uygulanan DASK indirimleri de kaldırıldı ve 2000 yılından önce yapılmış tüm konutların prim yükü artırıldı. Ayrıca primle birlikte teminatlar da yükseltildi. DASK'TA PRİM ÖDEMESİ 3'LÜ YAPIDAN 2'Lİ YAPIYA DÖNDÜ! Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre daha önce betonarme, yığma kagir yapılar ve diğer yapılar şeklinde olan 3'lü yapıdan yığma kagir yapılar çıkarıldı.

DASK'ta uygulanan indirimler kaldırıldı! Primlere büyük zam yapıldı

Zorun deprem sigortası olarak bilinen DASK'ta farklı maddelerdeki indirimler kaldırılırken binaların prim ve teminatlarına ise büyük zam yapıldı.

Hükümet zorunlu deprem sigortasının illere göre farklılık gösteren prim ve teminatlarının oranlarını kaldırdı.

Hükümetin zorunlu deprem sigortası üzerinden yaptığı zamlar tepkilere yol açarken uygulanan zam oranları asgari prim tutarı üzerinde yüzde 9.1 ila yüzde 15.79 oranı arasında değişiklik gösteriyor.

En düşük zorunlu deprem sigortası İstanbul'da 110 TL, Ankara'da 50 TL olarak açıklanırken zorun deprem sigortasıyla ilgili indirimlerin ise kaldırıldığı duyuruldu.

Yeni evlere uygulanan DASK indirimleri de kaldırıldı ve 2000 yılından önce yapılmış tüm konutların prim yükü artırıldı.

Ayrıca primle birlikte teminatlar da yükseltildi.

DASK'TA PRİM ÖDEMESİ 3'LÜ YAPIDAN 2'Lİ YAPIYA DÖNDÜ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre daha önce betonarme, yığma kagir yapılar ve diğer yapılar şeklinde olan 3'lü yapıdan yığma kagir yapılar çıkarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.