HIRSIZLAR VE DALKAVUKLAR

28.04.2020 - 20:51, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

HIRSIZLAR VE DALKAVUKLAR

KH/CENGİZYUCAK Ramazan ayı tüm İslam alemi ve Müslümanlar için kutsal ve mübarek bir aydır ve bu mübarek ayda dini bilgi açısından yeterli olanlar İslam dinine göre sevap ve günah olanlar konusunda bilgilendirme ve dolayısıyla uyarılarda bulunurlar.. Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suç olmaktan çıkarılsa dahi zina ve Dünya genelinde epey bir yaygınlığa sahip olan eşcinsel ilişkiler de Dinimize göre günahtır.. Tamamdır ve yine Dinimize göre; Hırsızlık yapmak da günahtır.. Yolsuzluğa bulaşmak da günahtır.. Haram yoldan servete ulaşmak da günahtır.. Devlet malına, yetim hakkına göz dikmek de günahtır.. Birilerinin kişisel menfaatleri uğruna bunu türlü türlü şekilde "mübah" göstermesi de günahtır.. Ve hatta ucundan kenarından nemalandıkları için bunların alayını sahiplenmek ve savunmak da günahtır.. PATLICANIN DALKAVUĞU Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş.. Bir gün yemekte: - Şu patlıcan ne güzel sebzedir, demiş.. Dalkavuğu hemen: - Haklısınız Sultanım. Bu patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız, diye methiyeler düzmüş.. Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış. Padişah da o gün tersinden kalkmış - Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan. Bari bir şeye de benzese, diye kükremiş.. Dalkavuk da hemen konuya dalmış: - Yaa evet Sultanım. Zaten kara kuru bir şey, tadı yok, kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu.. Padişah da: - Sana da bir şeyler oluyor. Daha iki gün önce patlıcanı öve öve bitiremedin. Bugün de yerin dibine batırdın. deyince, dalkavuk hemen cevabı yapıştırmış: - Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil..

KH/CENGİZYUCAK Ramazan ayı tüm İslam alemi ve Müslümanlar için kutsal ve mübarek bir aydır ve bu mübarek ayda dini bilgi açısından yeterli olanlar İslam dinine göre sevap ve günah olanlar konusunda bilgilendirme ve dolayısıyla uyarılarda bulunurlar..

Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suç olmaktan çıkarılsa dahi zina ve Dünya genelinde epey bir yaygınlığa sahip olan eşcinsel ilişkiler de Dinimize göre günahtır..

Tamamdır ve yine Dinimize göre;

Hırsızlık yapmak da günahtır..
Yolsuzluğa bulaşmak da günahtır..
Haram yoldan servete ulaşmak da günahtır..
Devlet malına, yetim hakkına göz dikmek de günahtır..
Birilerinin kişisel menfaatleri uğruna bunu türlü türlü şekilde "mübah" göstermesi de günahtır..
Ve hatta ucundan kenarından nemalandıkları için bunların alayını sahiplenmek ve savunmak da günahtır..

PATLICANIN DALKAVUĞU
Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş..
Bir gün yemekte:
Şu patlıcan ne güzel sebzedir, demiş..
Dalkavuğu hemen:
Haklısınız Sultanım. Bu patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız, diye methiyeler düzmüş..
Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış. Padişah da o gün tersinden kalkmış
Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan. Bari bir şeye de benzese, diye kükremiş..
Dalkavuk da hemen konuya dalmış:
Yaa evet Sultanım. Zaten kara kuru bir şey, tadı yok, kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu..
Padişah da:
Sana da bir şeyler oluyor. Daha iki gün önce patlıcanı öve öve bitiremedin. Bugün de yerin dibine batırdın. deyince, dalkavuk hemen cevabı yapıştırmış:
Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.