Ankara kulislerini hareketlendiren Lütfi Elvan iddiası

Siyaset 10.01.2022 - 10:46, Güncelleme: 10.01.2022 - 10:46
 

Ankara kulislerini hareketlendiren Lütfi Elvan iddiası

kocaelihaberi
Ankara kulislerini hareketlendiren Lütfi Elvan iddiası: AK Parti'den istifa edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ters düşmesi nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmek zorunda kaldığı belirtilen Lütfi Elvan'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Milli Gazete'nin haberine göre, Ankara kulislerinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın partisinden ayrılacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan arasında bir süredir ters düşme olayı vardı. Lütfi Elvan'ın Erdoğan'ın ''faizleri indirin'' talimatlarına karşı çıktığı haberleri sık sık gündeme geliyordu. BİR TEK O ALKIŞLAMAMIŞTI Hatta Erdoğan, Elvan istifa etmeden bir süre önce ''Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim.'' açıklamasında bulunmuştu. İddialara göre Erdoğan bu sözleri ile Lütfi Elvan'ı hedef almıştı. Nitekim Erdoğan'ın bu konuşması sırasında bir tek Lütfi Elvan alkışlamamıştı. "LÜTFİ ELVAN RAHATSIZ OLUYOR" Hatta Elvan'ın kendisinden bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la ters düştüğü öne sürülüyordu. Şöyle ki bakanlıkta Albayrak'ın talimatlarının dinlendiği hatta o zaman bakan yardımcısı olan Nurettin Nebati'nin Berat Albayrak'tan talimat aldığı iddia ediliyordu. Bu durumun da Lütfi Elvan'ı rahatsız ettiği iddia ediliyordu. KULİSLER ÇALKALANIYOR Şimdi ise Ankara kulislerinde Elvan'ın bakanlığın ardından AK Parti'den de ayrılacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere Elvan, siyasette Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. Nitekim Elvan Erdoğan'ın başdanışmanlığı ve bir çok bakanlık görevlerinde bulundu.
kocaelihaberi

Ankara kulislerini hareketlendiren Lütfi Elvan iddiası: AK Parti'den istifa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ters düşmesi nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmek zorunda kaldığı belirtilen Lütfi Elvan'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Milli Gazete'nin haberine göre, Ankara kulislerinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın partisinden ayrılacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan arasında bir süredir ters düşme olayı vardı. Lütfi Elvan'ın Erdoğan'ın ''faizleri indirin'' talimatlarına karşı çıktığı haberleri sık sık gündeme geliyordu.

BİR TEK O ALKIŞLAMAMIŞTI
Hatta Erdoğan, Elvan istifa etmeden bir süre önce ''Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim.'' açıklamasında bulunmuştu. İddialara göre Erdoğan bu sözleri ile Lütfi Elvan'ı hedef almıştı. Nitekim Erdoğan'ın bu konuşması sırasında bir tek Lütfi Elvan alkışlamamıştı.

"LÜTFİ ELVAN RAHATSIZ OLUYOR"
Hatta Elvan'ın kendisinden bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la ters düştüğü öne sürülüyordu. Şöyle ki bakanlıkta Albayrak'ın talimatlarının dinlendiği hatta o zaman bakan yardımcısı olan Nurettin Nebati'nin Berat Albayrak'tan talimat aldığı iddia ediliyordu. Bu durumun da Lütfi Elvan'ı rahatsız ettiği iddia ediliyordu.

KULİSLER ÇALKALANIYOR
Şimdi ise Ankara kulislerinde Elvan'ın bakanlığın ardından AK Parti'den de ayrılacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere Elvan, siyasette Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. Nitekim Elvan Erdoğan'ın başdanışmanlığı ve bir çok bakanlık görevlerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.