Gelecek Partisi Gebze’den Atatürk vurgusu

Sağlık 04.12.2020 - 19:24, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Gelecek Partisi Gebze’den Atatürk vurgusu

Gelecek Partisi Gebze’den Kadın Hakları ve Atatürk vurgusu Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, kadın hakları ve Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği öneme vurgu yaptı. Başkan Müslüm Osmanoğlu yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi; Bugün “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” Ne yazık ki 21. Yüzyılda hala insanların haklarını cinsiyetlerine göre ayırmak zorunda kalmak üzücü bir durumdur. Eşit şartlarda dünya geliyor iken eşitlik ilkesi ile yaşayamamaktayız. Kadınların, doğumdan ölüme değin ırk, dil, inanç, sınıf temelli ayrımcılıklar ile birlikte cinsiyet ayrımcılığına karşı da herhangi bir şarta bağlı olmaksızın eşit haklara sahip olması demokrasinin gereğidir. Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde Türk kadınına 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. O günden bugüne Türkiye’de siyasal, sosyal, kültür, sanat, eğitim, ekonomi ve ülke yönetimi dâhil çok önemli kadınlar yetişmiş, gelecek kuşakların, nesillerin yetişmesinde önemli roller oynamıştır. Ancak günümüzde kadınlarımızın durumu, istisnalar hariç, çok da iyi değildir. Kadınların yaşadığı sorunlarda ortaklıklar olsa da kadın homojen bir kategori değildir ve farklı gruplar kendilerine has sorunlar yaşamaktadır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı bugün medeni geçinen bir çok ülkeden daha erken bir tarihte tanınmasına rağmen, kadınlar bugüne kadar siyasette hak ettikleri temsil oranına ulaşamamışlardır. İş yaşamında olsun, aile yaşamında olsun kadınlar ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Çalışan kadınlardan erkeklerle eşit vergi alınırken, aynı işi yapan erkekle aldığı ücret ise aynı olmamaktadır. Günümüzde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri maalesef artmaktadır. Kadınlarımızı koruyacak kanunlar olmasına rağmen bunların uygulanmasında ve iyileştirilmesinde sorunlar yaşanmaktadır. “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” diyerek kadına verdiği kıymete vurgu yapan büyük Atatürk genç cumhuriyetin inşasında da kadına gerekli değeri vermiştir. Avrupa ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce kadınlarımıza verdiği seçme ve seçilme hakkı bunun göstergesi ve ispatıdır. Bugün bizlerin yapması gereken bizleri yetiştiren analarımıza, bacılarımıza, hayatımızı paylaştığımız çocuklarımızın annelerine, eşlerimize hak ettikleri değeri vermektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.” Tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlarım. Eşit bir toplumda ‘yaşamak’ dileğiyle…

Gelecek Partisi Gebze’den Kadın Hakları ve Atatürk vurgusu

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, kadın hakları ve Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği öneme vurgu yaptı.

Başkan Müslüm Osmanoğlu yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Bugün “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” Ne yazık ki 21. Yüzyılda hala insanların haklarını cinsiyetlerine göre ayırmak zorunda kalmak üzücü bir durumdur.

Eşit şartlarda dünya geliyor iken eşitlik ilkesi ile yaşayamamaktayız. Kadınların, doğumdan ölüme değin ırk, dil, inanç, sınıf temelli ayrımcılıklar ile birlikte cinsiyet ayrımcılığına karşı da herhangi bir şarta bağlı olmaksızın eşit haklara sahip olması demokrasinin gereğidir.

Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde Türk kadınına 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. O günden bugüne Türkiye’de siyasal, sosyal, kültür, sanat, eğitim, ekonomi ve ülke yönetimi dâhil çok önemli kadınlar yetişmiş, gelecek kuşakların, nesillerin yetişmesinde önemli roller oynamıştır. Ancak günümüzde kadınlarımızın durumu, istisnalar hariç, çok da iyi değildir.

Kadınların yaşadığı sorunlarda ortaklıklar olsa da kadın homojen bir kategori değildir ve farklı gruplar kendilerine has sorunlar yaşamaktadır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı bugün medeni geçinen bir çok ülkeden daha erken bir tarihte tanınmasına rağmen, kadınlar bugüne kadar siyasette hak ettikleri temsil oranına ulaşamamışlardır. İş yaşamında olsun, aile yaşamında olsun kadınlar ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Çalışan kadınlardan erkeklerle eşit vergi alınırken, aynı işi yapan erkekle aldığı ücret ise aynı olmamaktadır.

Günümüzde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri maalesef artmaktadır. Kadınlarımızı koruyacak kanunlar olmasına rağmen bunların uygulanmasında ve iyileştirilmesinde sorunlar yaşanmaktadır. “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” diyerek kadına verdiği kıymete vurgu yapan büyük Atatürk genç cumhuriyetin inşasında da kadına gerekli değeri vermiştir. Avrupa ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce kadınlarımıza verdiği seçme ve seçilme hakkı bunun göstergesi ve ispatıdır.


Bugün bizlerin yapması gereken bizleri yetiştiren analarımıza, bacılarımıza, hayatımızı paylaştığımız çocuklarımızın annelerine, eşlerimize hak ettikleri değeri vermektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.” Tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlarım. Eşit bir toplumda ‘yaşamak’ dileğiyle…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.