BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

İlçeler 18.08.2021 - 16:18, Güncelleme: 18.08.2021 - 16:18
 

BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

KOCAELİ HABERİ
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Kandıra Belediyesi karşısında kurulan stantta vatandaşlara aşure ikramında bulundu.  Kandıra Belediyesi tarafından aşure günü dolayısıyla belediye karşısı Cumhuriyet Caddesi üzerinde  vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. İkrama katılan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan bizzat kendi elleri ile doldurduğu aşureleri vatandaşlara servis etti. Bin kişiye dağıtılan aşure ikramında aşuresini alan vatandaşlar bir kenara çekilerek aşurelerini kaşıkladı. Bin kişilik hazırlanan aşure, kısa sürede tükendi. Aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlar, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’a teşekkür etti. Muharrem ayı boyunca evlerde pişirilen aşurelerin bereketin, bolluğun simgesi olarak komşulara ikram edildiğini ifade eden Başkan Turan, ‘’ Bu gün vatandaşlarımıza aşure ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ‘’ dedi.  AŞURE SEVİNÇ VE HÜZNÜN SİMGESİ BİR GÜN  Aşure gününün bolluğun, bereketin, hoşgörünün aynı zamanda sevinç ve hüznün simgesi olduğuna vurgu yapan Başkan Turan, ‘’  Aşure günü, Firavun ile ordusunun sulara gömüldüğü, Hz. Nuhun gemisinin Cudi dağına oturduğu, Hz. Yunus a.s balığın karnından kurtulduğu, Hz. Yusuf a.s kuyudan çıktığı, Hz. İsa a.s doğduğu ve semaya yükseltildiği, Hz Davud a.s tevbesinin kabul edildiği, Hz. İsmail a.s doğduğu, Hz. Yakub a.s gözlerinin açıldığı, Hz Eyyüb a.s hastalığından kurtulduğu gündür. Birliğimizin, huzurumuzun ve bereketimizin daim olmasını temennisi ile tüm hemşehrilerimizin Aşure gününü tebrik ediyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.’’ Diyerek sözlerini sürdürdü.
KOCAELİ HABERİ

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Kandıra Belediyesi karşısında kurulan stantta vatandaşlara aşure ikramında bulundu. 

Kandıra Belediyesi tarafından aşure günü dolayısıyla belediye karşısı Cumhuriyet Caddesi üzerinde  vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. İkrama katılan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan bizzat kendi elleri ile doldurduğu aşureleri vatandaşlara servis etti. Bin kişiye dağıtılan aşure ikramında aşuresini alan vatandaşlar bir kenara çekilerek aşurelerini kaşıkladı. Bin kişilik hazırlanan aşure, kısa sürede tükendi. Aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlar, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’a teşekkür etti. Muharrem ayı boyunca evlerde pişirilen aşurelerin bereketin, bolluğun simgesi olarak komşulara ikram edildiğini ifade eden Başkan Turan, ‘’ Bu gün vatandaşlarımıza aşure ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ‘’ dedi. 

AŞURE SEVİNÇ VE HÜZNÜN SİMGESİ BİR GÜN 

Aşure gününün bolluğun, bereketin, hoşgörünün aynı zamanda sevinç ve hüznün simgesi olduğuna vurgu yapan Başkan Turan, ‘’  Aşure günü, Firavun ile ordusunun sulara gömüldüğü, Hz. Nuhun gemisinin Cudi dağına oturduğu, Hz. Yunus a.s balığın karnından kurtulduğu, Hz. Yusuf a.s kuyudan çıktığı, Hz. İsa a.s doğduğu ve semaya yükseltildiği, Hz Davud a.s tevbesinin kabul edildiği, Hz. İsmail a.s doğduğu, Hz. Yakub a.s gözlerinin açıldığı, Hz Eyyüb a.s hastalığından kurtulduğu gündür. Birliğimizin, huzurumuzun ve bereketimizin daim olmasını temennisi ile tüm hemşehrilerimizin Aşure gününü tebrik ediyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.’’ Diyerek sözlerini sürdürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.