GEBZE'YE 54 MİLYON DOLAR GELİYOR

Ekonomi 12.08.2019 - 10:33, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'YE 54 MİLYON DOLAR GELİYOR

150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketi Mondelez International, Avrupa Bölgesi’nde bulunan sakız ve şeker fabrikaları içerisinde hacim anlamında en büyük üretim tesisi olan Gebze fabrikasına (eski Kent Gıda) 54 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Türkiye’ye yapılacak bu yeni yatırımla mevcut üretim kapasitesinde 20 bin tonluk artış sağlanacak. Mondelēz International Türkiye Hakkında Mondelēz International, Türkiye’de First, Falım, Kent, Olips, Bonibon ve Jelibon gibi pek çok güçlü markasıyla sakız, şeker, hediyelik ve ikramlık kategorilerinde pazar liderlerinden biridir. Ayrıca Mondelēz International, Türkiye pazarında Milka, Toblerone ve Oreo gibi efsanevi küresel markalarıyla çikolata ve bisküvi kategorilerinde de güçlü bir varlığa sahiptir. Gebze’de bulunan büyük üretim tesisiyle yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Gebze tesisinde üretilen ürünler 50’nin üzerinde ülkeye ihraç edilmektedir.

150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketi Mondelez International, Avrupa Bölgesi’nde bulunan sakız ve şeker fabrikaları içerisinde hacim anlamında en büyük üretim tesisi olan Gebze fabrikasına (eski Kent Gıda) 54 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Türkiye’ye yapılacak bu yeni yatırımla mevcut üretim kapasitesinde 20 bin tonluk artış sağlanacak.

Mondelēz International Türkiye Hakkında

Mondelēz International, Türkiye’de First, Falım, Kent, Olips, Bonibon ve Jelibon gibi pek çok güçlü markasıyla sakız, şeker, hediyelik ve ikramlık kategorilerinde pazar liderlerinden biridir. Ayrıca Mondelēz International, Türkiye pazarında Milka, Toblerone ve Oreo gibi efsanevi küresel markalarıyla çikolata ve bisküvi kategorilerinde de güçlü bir varlığa sahiptir. Gebze’de bulunan büyük üretim tesisiyle yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Gebze tesisinde üretilen ürünler 50’nin üzerinde ülkeye ihraç edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.