DARICA'YA DA GELEN FATMA KAPLAN HÜRRİYET'İN İKİ HATASI?

Siyaset 19.08.2021 - 07:20, Güncelleme: 19.08.2021 - 07:51
 

DARICA'YA DA GELEN FATMA KAPLAN HÜRRİYET'İN İKİ HATASI?

KOCAELİ HABERİ SİYASET - Cengiz Yucak
Geçtiğimiz aylarda İzmit Belediyesinin Hizmet tanıtım programı için İzmit'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Fatma hanıma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yakışır" demesini bir işaret fişeği olarak kabul eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet o günden beri İzmit yerel hizmetler başkanı olduğunu unutmuşcasına Kocaeli'nin diğer 11 ilçesinde siyasi çalışmalar yapmaya başladı.. Yine geçtiğimiz aylarda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hibe yoluyla edindiği sebze fidelerini Kocaeli'nin başta Gebze'de olmak üzere tüm ilçe meydanlarında vatandaşa ücretsiz dağıttıran Fatma Kaplan Hürriyet dün de Muharrem Ayı orucunun 'Kardeşlik' sofrasına katılmak üzere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ile birlikte Darıca Cem Evi'ne geldi.. Fatma Kaplan Hürriyet'in CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ile birlikte Darıca'dan vermiş olduğu bu fotoğraf karesi siyaset kulislerinde "Fatma hanım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları iyice sıvadı" şeklinde yorumlanırken, çok sayıda CHP'li ve İYİ Partili siyaset kurmayının ise "Fatma hanım önemli iki hata yapıyor. Birincisi İzmit Belediye başkanlığının vermiş olduğu yerel hizmetlerin yerine getirilmesi görevinin hakkı tam anlamıyla verilmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi kazanılamaz. İkincisi ise daha 2024'e 3 yıl var ve CHP gibi parti içi adaylıklar mücadelesinin her zaman var olduğu sol bir partide,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Fatma Kaplan Hürriyet'e büyükşehir belediye başkan adaylığı için vermiş olduğu sinyalin üç yıl sonra bir hükmü kalmayabilir" şeklinde fikir beyan ediyorlar.. 
KOCAELİ HABERİ SİYASET - Cengiz Yucak

Geçtiğimiz aylarda İzmit Belediyesinin Hizmet tanıtım programı için İzmit'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Fatma hanıma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yakışır" demesini bir işaret fişeği olarak kabul eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet o günden beri İzmit yerel hizmetler başkanı olduğunu unutmuşcasına Kocaeli'nin diğer 11 ilçesinde siyasi çalışmalar yapmaya başladı..

Yine geçtiğimiz aylarda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hibe yoluyla edindiği sebze fidelerini Kocaeli'nin başta Gebze'de olmak üzere tüm ilçe meydanlarında vatandaşa ücretsiz dağıttıran Fatma Kaplan Hürriyet dün de Muharrem Ayı orucunun 'Kardeşlik' sofrasına katılmak üzere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ile birlikte Darıca Cem Evi'ne geldi..

Fatma Kaplan Hürriyet'in CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ile birlikte Darıca'dan vermiş olduğu bu fotoğraf karesi siyaset kulislerinde "Fatma hanım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları iyice sıvadı" şeklinde yorumlanırken, çok sayıda CHP'li ve İYİ Partili siyaset kurmayının ise "Fatma hanım önemli iki hata yapıyor. Birincisi İzmit Belediye başkanlığının vermiş olduğu yerel hizmetlerin yerine getirilmesi görevinin hakkı tam anlamıyla verilmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi kazanılamaz. İkincisi ise daha 2024'e 3 yıl var ve CHP gibi parti içi adaylıklar mücadelesinin her zaman var olduğu sol bir partide,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Fatma Kaplan Hürriyet'e büyükşehir belediye başkan adaylığı için vermiş olduğu sinyalin üç yıl sonra bir hükmü kalmayabilir" şeklinde fikir beyan ediyorlar.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.