MEHMET ARAS YOL GÖSTERDİ; ''ETRAFI SUÇLA''

Siyaset 29.12.2021 - 22:39, Güncelleme: 29.12.2021 - 22:39
 

MEHMET ARAS YOL GÖSTERDİ; ''ETRAFI SUÇLA''

KOCAELİ HABERİ
Yeniden refah partisi genel başkan danışmanı ve Kocaeli il başkanı Mehmet Aras, partisinin il divan toplantısında konuştu. Aras’ ın gündeminde yine ülke sorunları vardı. ARAS; ASGARİ ÜCRETE EN BÜYÜK ZAMMI ERBAKAN YAPTI. Aras konuşmasına asgari ücret konusuna değinerek başladı. Kendisi bir dönem sendika genel başkanlığı yapan Mehmet Aras, hükümetin verdiği asgari ücret zammını yüzde olarak iyi bulduğunu belirtti. Fakat ülkenin mevcut ekonomik durumu içinde bu zammın yetersiz olduğun ve birkaç aya kalmadan eriyip gideceğini ifade etti. Erdoğan’ ın, asgari ücret zammı sonrasında yaptığı, “hiç kimse böyle zam vermedi.” Açıklamasına tepki gösteren Aras, bu sözler gerçeği yansıtmıyor. Gelmiş geçmiş hükümetler içinde zam şampiyonu olan tek başbakan Necmettin Erbakan’ dır, dedi. Aras, refah yol hükümetinin asgari ücret zammını gösteren, o günkü tarihe ait gazete sayfasını basına gösterdi. Aras, Dr. Fatih Erbakan’ ın yapmayı vaat ettiği yüzde 70 asgari ücret zammını hatırlatarak, iktidara geldiklerinde yaptıkları zamla yine tarihe geçeceklerini ifade etti. ARAS ERDOĞAN’ A SESLENDİ; FAİZ VERMEK HELAL Mİ OLDU? Aras konuşmasında aynı dönemde birlikte belediye başkanlığı yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a yüklendi. “Erdoğan, nas ortada, faize karşıyım dedi. Faiz ile mücadelem sonuna kadar devam edecek dedi. Eski bir arkadaşı olarak bu açıklamalarından hakikaten umutlandık. Fakat nas şudur ki: faiz almak da vermek de dinimizce haramdır. Faize savaş açtım diyen Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabı icat etti. Peki soruyorum şimdi, faiz almak haram da, vermek helal mi?” DOLARI TUTUKLAYIP HAPSE ATAMAZSINIZ. Aras, konuşmasında doların yükselişini de tiye aldı. “Maalesef dolar bizim vatandaşımız değil, tutuklayıp hapse atma imkânımız bulunmuyor. Eğer doların yükselişini durdurmak istiyorsak, yapılacak olan şey, üretici olarak ekonominin içinde yer almaktır. Piyasanın içerisinde bulunmadan ekonomiyi kontrol etme imkânına sahip olamazsınız. Devlet üretmediği sürece ekonomiyi kontrol altında tutamaz.” SUCU; İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELECEĞİZ. Yeniden refah partisinin il divan toplantısının birde sürpriz konuğu Artvin il başkanı Talip Sucü oldu. Sucü’ ya siyasi konuşmalar bölümünde söz verildi. Artvin il başkanı Talip Sucü, Kocaeli’ de olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Sucu parti genel merkezinin verdiği görevleri icra etmek için il il dolaşıyor. Sucu gezdiği yerlerde gördüğü manzarayı şu şekilde aktardı; “halkımız artık bu iktidardan sıkılmış durumda, özellikle gençler, güçlü, dinamik ve vizyon sahibi yeni bir lider arayışı içerisinde. Bu arayış ilk seçimlerde sandığa muhakkak yansıyacak. Milletimiz akın akın Yeniden refah partisine koşuyor. Bu ilgi ilk seçimde, Dr. Fatih Erbakan’ ı cumhurbaşkanı yapacak.”
KOCAELİ HABERİ

Yeniden refah partisi genel başkan danışmanı ve Kocaeli il başkanı Mehmet Aras, partisinin il divan toplantısında konuştu. Aras’ ın gündeminde yine ülke sorunları vardı.

ARAS; ASGARİ ÜCRETE EN BÜYÜK ZAMMI ERBAKAN YAPTI.
Aras konuşmasına asgari ücret konusuna değinerek başladı. Kendisi bir dönem sendika genel başkanlığı yapan Mehmet Aras, hükümetin verdiği asgari ücret zammını yüzde olarak iyi bulduğunu belirtti. Fakat ülkenin mevcut ekonomik durumu içinde bu zammın yetersiz olduğun ve birkaç aya kalmadan eriyip gideceğini ifade etti.

Erdoğan’ ın, asgari ücret zammı sonrasında yaptığı, “hiç kimse böyle zam vermedi.” Açıklamasına tepki gösteren Aras, bu sözler gerçeği yansıtmıyor. Gelmiş geçmiş hükümetler içinde zam şampiyonu olan tek başbakan Necmettin Erbakan’ dır, dedi. Aras, refah yol hükümetinin asgari ücret zammını gösteren, o günkü tarihe ait gazete sayfasını basına gösterdi. Aras, Dr. Fatih Erbakan’ ın yapmayı vaat ettiği yüzde 70 asgari ücret zammını hatırlatarak, iktidara geldiklerinde yaptıkları zamla yine tarihe geçeceklerini ifade etti.

ARAS ERDOĞAN’ A SESLENDİ; FAİZ VERMEK HELAL Mİ OLDU?
Aras konuşmasında aynı dönemde birlikte belediye başkanlığı yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a yüklendi.

“Erdoğan, nas ortada, faize karşıyım dedi. Faiz ile mücadelem sonuna kadar devam edecek dedi. Eski bir arkadaşı olarak bu açıklamalarından hakikaten umutlandık. Fakat nas şudur ki: faiz almak da vermek de dinimizce haramdır. Faize savaş açtım diyen Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabı icat etti. Peki soruyorum şimdi, faiz almak haram da, vermek helal mi?”

DOLARI TUTUKLAYIP HAPSE ATAMAZSINIZ.
Aras, konuşmasında doların yükselişini de tiye aldı. “Maalesef dolar bizim vatandaşımız değil, tutuklayıp hapse atma imkânımız bulunmuyor. Eğer doların yükselişini durdurmak istiyorsak, yapılacak olan şey, üretici olarak ekonominin içinde yer almaktır. Piyasanın içerisinde bulunmadan ekonomiyi kontrol etme imkânına sahip olamazsınız. Devlet üretmediği sürece ekonomiyi kontrol altında tutamaz.”

SUCU; İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELECEĞİZ.
Yeniden refah partisinin il divan toplantısının birde sürpriz konuğu Artvin il başkanı Talip Sucü oldu. Sucü’ ya siyasi konuşmalar bölümünde söz verildi. Artvin il başkanı Talip Sucü, Kocaeli’ de olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Sucu parti genel merkezinin verdiği görevleri icra etmek için il il dolaşıyor.

Sucu gezdiği yerlerde gördüğü manzarayı şu şekilde aktardı; “halkımız artık bu iktidardan sıkılmış durumda, özellikle gençler, güçlü, dinamik ve vizyon sahibi yeni bir lider arayışı içerisinde. Bu arayış ilk seçimlerde sandığa muhakkak yansıyacak. Milletimiz akın akın Yeniden refah partisine koşuyor. Bu ilgi ilk seçimde, Dr. Fatih Erbakan’ ı cumhurbaşkanı yapacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.