Son anket açıklandı: İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark

Siyaset 14.01.2022 - 08:18, Güncelleme: 14.01.2022 - 08:18
 

Son anket açıklandı: İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark

kocaelihaberi
Yöneylem Araştırma son anketini açıkladı. Ankette Millet İttifakı Cumhur İttifakı geçerken, olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde İmamoğlu, 2 turda da geçiyor..  MİLLET İTTİFAKI 6 PUAN ÖNDE Yöneylem Araştırma sonuçları şöyle açıkladı: "Aralık ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 6 puan önünde ölçülmektedir. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Millet İttifakı yüzde 40,8, Cumhur İttifakı yüzde 34,8 seviyesinde ölçülmektedir." İMAMOĞLU, ERDOĞAN'I İKİ TURDA DA GEÇİYOR "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, Cumhur İttifakı’nın Recep Tayyip Erdoğan’ı, HDP’nin Selahattin Demirtaş’ı, Millet İttifakı’nın ise Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermesi durumunda, seçmenlerin yüzde 37’si Erdoğan’ı, yüzde 41’i İmamoğlu’nu, yüzde 10’u Demirtaş’ı destekleyeceğini ifade etmektedir. Kararsızım diyenler yüzde 1,6; oy kullanmam diyenler yüzde 8,6 seviyesindedir. İkinci turda muhalefet adayına, Erdoğan karşısında oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 49, Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 35 olarak ölçülmüştür. Olası bir cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turunda Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a 17 puan üstünlük sağlamaktadır." "ERDOĞAN KÖTÜ YÖNETİYOR" ASGARİ ÜCRET AK PARTİ OYLARINI ARTIRIR MI? "Vatandaşlara “asgari ücrete yapılan zam ve son dönemdeki ekonomik düzenlemelerin iktidarın oy oranında bir artışa yol açtığını ya da açacağını düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru sorulmuştur. Buna göre seçmenlerin yüzde 68’i iktidarın oy oranında anlamlı bir artış olacağını düşünmediğini ifade ederken, yüzde 25’lik bir kesim iktidarın oy oranını arttıracağını öne sürmüştür." 'SEÇMEN YENİ YILDAN UMUTSUZ' "Seçmenlerin yüzde 74’ü Türkiye’nin geçen yıla göre daha kötü bir durumda olduğunu düşünüyor. Seçmenlerin yüzde 58’i Türkiye’nin önümüzdeki yıl içinde daha da kötüye gideceğini düşünüyor. Gelecek yılın daha iyi olacağını düşünenlerin oranı yüzde 21. Seçmenlerin yüzde 51,2’si geçtiğimiz ay ödeyemediği bir faturası ya da karşılayamadığı bir zorunlu ihtiyacı olduğunu dile getirmektedir. Her 100 seçmenden 60’ı kendisinin ve ailesinin gelir durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğunu ifade ediyor. Seçmenlerin yüzde 49,5’i gelecek yılın kendileri için bu yıldan daha da kötü olacağını düşünmektedir." 'İBB'YE TEFTİŞTE AMAÇ BELEDİYEYİ GEÇİRMEK' İBB teftişiyle ilgili olarak, seçmenlerin yüzde 33’ü İçişleri Bakanlığı’nın görevini yerine getirdiğini düşündüğünü ifade etmiştir. Buna karşılık iktidarın esas amacının İBB yönetimini yeniden ele geçirmek olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 34,5; bunun Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 28,2 olarak ölçülmüştür.
kocaelihaberi

Yöneylem Araştırma son anketini açıkladı. Ankette Millet İttifakı Cumhur İttifakı geçerken, olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde İmamoğlu, 2 turda da geçiyor..

 MİLLET İTTİFAKI 6 PUAN ÖNDE

Yöneylem Araştırma sonuçları şöyle açıkladı: "Aralık ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 6 puan önünde ölçülmektedir. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Millet İttifakı yüzde 40,8, Cumhur İttifakı yüzde 34,8 seviyesinde ölçülmektedir."

İMAMOĞLU, ERDOĞAN'I İKİ TURDA DA GEÇİYOR

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, Cumhur İttifakı’nın Recep Tayyip Erdoğan’ı, HDP’nin Selahattin Demirtaş’ı, Millet İttifakı’nın ise Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermesi durumunda, seçmenlerin yüzde 37’si Erdoğan’ı, yüzde 41’i İmamoğlu’nu, yüzde 10’u Demirtaş’ı destekleyeceğini ifade etmektedir. Kararsızım diyenler yüzde 1,6; oy kullanmam diyenler yüzde 8,6 seviyesindedir. İkinci turda muhalefet adayına, Erdoğan karşısında oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 49, Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 35 olarak ölçülmüştür. Olası bir cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turunda Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a 17 puan üstünlük sağlamaktadır."

"ERDOĞAN KÖTÜ YÖNETİYOR" ASGARİ ÜCRET AK PARTİ OYLARINI ARTIRIR MI?

"Vatandaşlara “asgari ücrete yapılan zam ve son dönemdeki ekonomik düzenlemelerin iktidarın oy oranında bir artışa yol açtığını ya da açacağını düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru sorulmuştur. Buna göre seçmenlerin yüzde 68’i iktidarın oy oranında anlamlı bir artış olacağını düşünmediğini ifade ederken, yüzde 25’lik bir kesim iktidarın oy oranını arttıracağını öne sürmüştür."

'SEÇMEN YENİ YILDAN UMUTSUZ'

"Seçmenlerin yüzde 74’ü Türkiye’nin geçen yıla göre daha kötü bir durumda olduğunu düşünüyor. Seçmenlerin yüzde 58’i Türkiye’nin önümüzdeki yıl içinde daha da kötüye gideceğini düşünüyor. Gelecek yılın daha iyi olacağını düşünenlerin oranı yüzde 21. Seçmenlerin yüzde 51,2’si geçtiğimiz ay ödeyemediği bir faturası ya da karşılayamadığı bir zorunlu ihtiyacı olduğunu dile getirmektedir. Her 100 seçmenden 60’ı kendisinin ve ailesinin gelir durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğunu ifade ediyor. Seçmenlerin yüzde 49,5’i gelecek yılın kendileri için bu yıldan daha da kötü olacağını düşünmektedir."

'İBB'YE TEFTİŞTE AMAÇ BELEDİYEYİ GEÇİRMEK'

İBB teftişiyle ilgili olarak, seçmenlerin yüzde 33’ü İçişleri Bakanlığı’nın görevini yerine getirdiğini düşündüğünü ifade etmiştir. Buna karşılık iktidarın esas amacının İBB yönetimini yeniden ele geçirmek olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 34,5; bunun Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 28,2 olarak ölçülmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.