Tarihi günde Selçuk Bayraktar'tan önemli açıklama

Bilim-Teknoloji 30.08.2021 - 04:57, Güncelleme: 30.08.2021 - 04:57
 

Tarihi günde Selçuk Bayraktar'tan önemli açıklama

KOCAELİ HABERİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni’nde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Ağustos bizim tarihimizde aynı zamanda zaferler günüdür. Çok değil bundan 10 yıl önce bize bu araçları parasıyla bile satmayan, bakımlarını yaptırmak istediğmizde ‘bugün git yarın gel’ diyenler vardı. Bugün Türk SİHA’larını ve onların açtıkları çığrı konuşuyorlar. Bu başarıların ardında ‘yapamayız beceremeyiz’ diyen mandacı zihniyetlere inat ‘en iyisini biz yaparız’ diyen inanmış yiğitler var. Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur." Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "İlk iş olarak bu öğrenilmiş çaresizliği mandacı zihniyeti yıkmamız gerekiyordu. Ama asla ümitsizliğe kapılmadan vazgeçmeden çok çalıştık. Rahmetli dedem bize evladım uçakları kaldırın yere indirmeden teslim edin. Yoksa indirirler diye latife ediyordu. 2009’da yalan yanlış tutanaklara itiraz edildiğinde Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya kalktılar. Bizim hedefimiz yazılımları yurt dışında tasarlanan montaj uçaklar değildir. Kendi İHA’larımızı uçurmaktı. Bizim hedefimiz bürokrasinin kollarında değil hava uçan uçaklar yapmaktı. Uçaklarımız hep sahada cephe hattında görev yaptı. Eğer bugün kendi sınıfında en iyisi kabul edilen İHA’lara sahipsek güvenlik güçleri ile eş güdümlü verdiğimiz bu mücadele yatıyor. 2003 yılında mini iha ile başladığımız yolculukta ülkemizin taktik sınıfta ilk İHA'sına kavuştu. Şuan 10’dan fazla ile ihracat sözleşmesi imzalanmış Türk mühendisin özgün tasarımı Bayraktar TB-2 SİHA’yı ülkemize kazandırdık. Bu sayede Baykar gelirinin yüzde 70’ininden fazlasını ihracat ile elde ediyor.Yüzde yüz milli tasarım."
KOCAELİ HABERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni’nde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Ağustos bizim tarihimizde aynı zamanda zaferler günüdür. Çok değil bundan 10 yıl önce bize bu araçları parasıyla bile satmayan, bakımlarını yaptırmak istediğmizde ‘bugün git yarın gel’ diyenler vardı. Bugün Türk SİHA’larını ve onların açtıkları çığrı konuşuyorlar. Bu başarıların ardında ‘yapamayız beceremeyiz’ diyen mandacı zihniyetlere inat ‘en iyisini biz yaparız’ diyen inanmış yiğitler var. Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur."

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İlk iş olarak bu öğrenilmiş çaresizliği mandacı zihniyeti yıkmamız gerekiyordu. Ama asla ümitsizliğe kapılmadan vazgeçmeden çok çalıştık. Rahmetli dedem bize evladım uçakları kaldırın yere indirmeden teslim edin. Yoksa indirirler diye latife ediyordu. 2009’da yalan yanlış tutanaklara itiraz edildiğinde Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya kalktılar. Bizim hedefimiz yazılımları yurt dışında tasarlanan montaj uçaklar değildir. Kendi İHA’larımızı uçurmaktı. Bizim hedefimiz bürokrasinin kollarında değil hava uçan uçaklar yapmaktı. Uçaklarımız hep sahada cephe hattında görev yaptı.

Eğer bugün kendi sınıfında en iyisi kabul edilen İHA’lara sahipsek güvenlik güçleri ile eş güdümlü verdiğimiz bu mücadele yatıyor.

2003 yılında mini iha ile başladığımız yolculukta ülkemizin taktik sınıfta ilk İHA'sına kavuştu. Şuan 10’dan fazla ile ihracat sözleşmesi imzalanmış Türk mühendisin özgün tasarımı Bayraktar TB-2 SİHA’yı ülkemize kazandırdık. Bu sayede Baykar gelirinin yüzde 70’ininden fazlasını ihracat ile elde ediyor.Yüzde yüz milli tasarım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.