GEBZE'DE METRO İNŞAATI ÇİLESİ

21.06.2019 - 18:31, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'DE METRO İNŞAATI ÇİLESİ

Beş yılda faaliyete geçmesi planlanan Gebze-Darıca Metro inşası Gebze'nin en merkezi yeri olan Cumhuriyet meydanından başladı. Meydanda başlayan metro inşaatı için sürdürülen çalışmalar kapsamında alanda yerin altına doğru metrelerce kazı yapılırken meydanın alt yanından Nalbant sokağa giden yol ise araç trafiğine kontrollü yaya trafiğine ise açık bırakıldı.. Araçların sokağa kontrollü girişini sağlamak için yüklenici firma tarafından yolun tamamını kapsayacak şekilde "kontrol giriş sistemi" kurulurken, yayalara ise sadece 1 metrelik bir geçiş alanı bırakıldı.. Aralarında PTT ile birlikte çok sayıda faal işyerinin bulunduğu sokakta yoğun bir yaya trafiğinin olması dolayısı ile 1 metrelik yaya geçiş alanında meydana gelen sıkışıklık Gebzelileri isyan ettirirken zaman zaman kontrol noktasındaki firma görevlisi ile vatandaşlar arasında "neden bu yolu açmıyoersunuz" şeklinde sert tartışmalar da meydana geliyor.. Biz de buradan Gebzedeki bu hassas konunun çözümü için Gebzeliler adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü göreve davet ediyoruz; -Vatandaşlar o dar alandan karşılıklı geçerken zaman zaman karşılıklı kuyruk oluşturuyorlar. O dar alanın hemen başındaki limon satıcısındaki alışveriş bile bu kuyruğun süresinin uzamasına neden oluşturuyor.. -Vatandaşlar sıra beklememek için yukaarıdaki fotoğrafta olduğu gibi eğilerek engel çubuğun altından geçmek tercihinde bulunuyor.. -Buradaki çalışmanın daha uzun bir zaman devam edeceği belirtiliyor. O zaman Vatandaşın o yoldan rahatça geçiş yapabilmesi için o kontrol noktasını ya kaldırtıveriniz ya da engel çubuğunun boyunu kısalttırarak vatandaşların geçebileceği ama araçların ise kontrollü geçebileceği bir hale dönüştürtüveriniz..   

Beş yılda faaliyete geçmesi planlanan Gebze-Darıca Metro inşası Gebze'nin en merkezi yeri olan Cumhuriyet meydanından başladı. Meydanda başlayan metro inşaatı için sürdürülen çalışmalar kapsamında alanda yerin altına doğru metrelerce kazı yapılırken meydanın alt yanından Nalbant sokağa giden yol ise araç trafiğine kontrollü yaya trafiğine ise açık bırakıldı..

Araçların sokağa kontrollü girişini sağlamak için yüklenici firma tarafından yolun tamamını kapsayacak şekilde "kontrol giriş sistemi" kurulurken, yayalara ise sadece 1 metrelik bir geçiş alanı bırakıldı..

Aralarında PTT ile birlikte çok sayıda faal işyerinin bulunduğu sokakta yoğun bir yaya trafiğinin olması dolayısı ile 1 metrelik yaya geçiş alanında meydana gelen sıkışıklık Gebzelileri isyan ettirirken zaman zaman kontrol noktasındaki firma görevlisi ile vatandaşlar arasında "neden bu yolu açmıyoersunuz" şeklinde sert tartışmalar da meydana geliyor..

Biz de buradan Gebzedeki bu hassas konunun çözümü için Gebzeliler adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü göreve davet ediyoruz;

-Vatandaşlar o dar alandan karşılıklı geçerken zaman zaman karşılıklı kuyruk oluşturuyorlar. O dar alanın hemen başındaki limon satıcısındaki alışveriş bile bu kuyruğun süresinin uzamasına neden oluşturuyor..

-Vatandaşlar sıra beklememek için yukaarıdaki fotoğrafta olduğu gibi eğilerek engel çubuğun altından geçmek tercihinde bulunuyor..

-Buradaki çalışmanın daha uzun bir zaman devam edeceği belirtiliyor. O zaman Vatandaşın o yoldan rahatça geçiş yapabilmesi için o kontrol noktasını ya kaldırtıveriniz ya da engel çubuğunun boyunu kısalttırarak vatandaşların geçebileceği ama araçların ise kontrollü geçebileceği bir hale dönüştürtüveriniz.. 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.