GEBZE'DE Kİ DEV İLAÇ FABRİKASI ONLARA SATILDI

Ekonomi 18.11.2020 - 14:49, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'DE Kİ DEV İLAÇ FABRİKASI ONLARA SATILDI

KOCAELİ HABERİ Genveon İlaç, Novartis’in Gebze’deki 3 milyar bulk ürün ve yaklaşık 50 milyon kutu üretim kapasiteli tesisini satın aldı.  Kanal Finans'da yer alan haber göre Türkiye ilaç pazarına yenilikçi ürünler kazandıran Genveon İlaç, Türkiye ilaç sanayisini ileriye taşıyacak yeni bir yatırım gerçekleştirdi. Son iki yılda hızlı büyüme kaydeden Genveon İlaç, Novartis’in Gebze’deki 3 milyar bulk ürün ve yaklaşık 50 milyon kutu üretim kapasiteli tesisini satın aldı. Genveon İlaç bu satın alma ile birlikte tüm dünyaya ilaç üretmeyi ve 2021 yılı cirosunu 500 milyon TL’ye taşımayı hedefliyor. Türkiye ilaç sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan hem akut hem de kronik pazarlarda orijinal, eşdeğer ve OTC ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyü ile insanların hayatına dokunan Genveon İlaç, büyüme hedefleri doğrultusunda Novartis’in Gebze’deki üretim tesisini satın aldı. 300 çalışanı ile 123 ülkeye üretim yapmak için GMP ruhsatı olan ve 83 ülkeye aktif üretim yapan tesisi satın alan Genveon İlaç, ulusal ve uluslararası pazar payını artırarak dünyanın gelişmiş ülkelerinin de içinde yer aldığı birçok ülkeye ilaç tedarik edecek.  

KOCAELİ HABERİ Genveon İlaç, Novartis’in Gebze’deki 3 milyar bulk ürün ve yaklaşık 50 milyon kutu üretim kapasiteli tesisini satın aldı. 

Kanal Finans'da yer alan haber göre Türkiye ilaç pazarına yenilikçi ürünler kazandıran Genveon İlaç, Türkiye ilaç sanayisini ileriye taşıyacak yeni bir yatırım gerçekleştirdi.

Son iki yılda hızlı büyüme kaydeden Genveon İlaç, Novartis’in Gebze’deki 3 milyar bulk ürün ve yaklaşık 50 milyon kutu üretim kapasiteli tesisini satın aldı. Genveon İlaç bu satın alma ile birlikte tüm dünyaya ilaç üretmeyi ve 2021 yılı cirosunu 500 milyon TL’ye taşımayı hedefliyor.

Türkiye ilaç sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan hem akut hem de kronik pazarlarda orijinal, eşdeğer ve OTC ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyü ile insanların hayatına dokunan Genveon İlaç, büyüme hedefleri doğrultusunda Novartis’in Gebze’deki üretim tesisini satın aldı. 300 çalışanı ile 123 ülkeye üretim yapmak için GMP ruhsatı olan ve 83 ülkeye aktif üretim yapan tesisi satın alan Genveon İlaç, ulusal ve uluslararası pazar payını artırarak dünyanın gelişmiş ülkelerinin de içinde yer aldığı birçok ülkeye ilaç tedarik edecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.