GEBZE'DE KISIR SİYASET

Siyaset 05.07.2020 - 09:30, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'DE KISIR SİYASET

KH/CENGİZYUCAK 1989-1999 yıları arasında Gebze’nin Ankara’da TBMM’de Bülent Atasayan /ANAP), Alaettin Kurt (DYP) ve Mehmet Batuk (Faziler Partisi) olmak üzere üç milletvekili ile temsil edildi.... 2002 Genel seçimlerinde Eyüp Ayar (Ak Parti) ve Salih Gün /CHP) olmak üzere Gebze Ankara’ya iki milletvekili gönderdi.. 2007 Genel seçimlerinde Eyüp Ayar (Ak Parti)  tek gitti Gebze’den 2011 Genel seçimlerinde Mehmet Ali Okur (Ak Parti), Mehmet Hilal Kaplan (CHP) ve Lütfü Türkan /MHP) olmak üzere Gebzeli vekil sayısı üçe çıktı.. 2015 Genel seçimlerinde Cemalettin Kaflı (Ak Parti) ve Tahsin Tarhan (CHP) olmak üzere ikiye düştü Gebzeli vekil sayısı 2015 1 Kasım erken Genel seçimlerinde Cemil Yaman (Ak Parti) ve Tahsin Tarhan (CHP) olmak üzere ikide kaldı Gebzeli vekil sayısı 2018 Genel seçimlerinde Cemil Yaman (Ak Parti), Tahsin Tarhan (CHP) ve Lütfü Türkan (İYİ Parti) olmak üzere üçe çıktı Gebzeli vekil sayısı.. İsimlerden yola çıktığımızda Gebze’den vekil olarak TBMM’ye giden isimler; Bülent Atasayan, Alaettin Kurt, Mehmet Batuk, Eyüp Ayar,  Salih Gün, Mehmet Hilal Kaplan, Mehmet Ali Okur, Cemalettin Kaflı, Cemil Yaman, Tahsin Tarhan ve Lütfü Türkan olmak üzere 11 kişi.. 1989-2018 arasında Gebze’yi temsilen 11 kişi gitmiş TBMM’ye ve bunlardan sadece  Bülent Atasayan, Alaettin Kurt, Mehmet Hilal Kaplan, Mehmet Ali Okur ve Cemalettin Kaflı olmak üzere 5 kişi bizzat Gebze’de ikamet ediyordu. Cemalletin Kaflı’yı da saymamak lazım çünkü onu Haziran’da seçtiler, Kasım’da kestiler. Yani sadece 4 ay tuttular mecliste.. O zaman Gebze’den sadece 4 kişiye milletvekili olarak siyaset şansı tanıdılar.. Şimdi Gebze adına TBMM’de olanlardan Cemil Yaman Dilovası siyasetçisi ama bir yıldan beri Gebze'de oturmaya başlarken güya Gebze siyasetçisi olan Tahsin Tarhan ile Lütfü Türkkan ise İstanbul ikametgahlı.. Ve ben bu tablodan yola çıkarak diyorum ki; Kocaelinin en en fazla seçmen saysına sahip olan ilçesi Gebze gerek siyaset ve gerekse de siyasetçi sayısı açısından kısır mı kısır.. Ve bu kısırlığın nedeni İzmit siyaset lobisi mi yoksa Gebze’nin siyaset lobisizliği mi bunun nedeni veya nedenlerini Gebzeli siyasetçiler bir güzel irdelemesi lazım.. En fazla seçen Gebbze'de olacak ama Gebzeli kendisine vekalet edeni seçemeyecek ama İzmit 13 vekilden 10'nu seçecek.. Olacak iş değil ya' Gebzeli siyasetçiler siyasi geleceklerini, Gebze siyaset tabanı yerine  İzmit siyaset kurmaylarına endekslemeye devam ederlerse daha çok bakakalırlar giden geminin arkasından..    Ve şimdi ufukta bir ereken seçim var.. Yine bakakalamayın giden geminin ardından..

KH/CENGİZYUCAK 1989-1999 yıları arasında Gebze’nin Ankara’da TBMM’de Bülent Atasayan /ANAP), Alaettin Kurt (DYP) ve Mehmet Batuk (Faziler Partisi) olmak üzere üç milletvekili ile temsil edildi....

2002 Genel seçimlerinde Eyüp Ayar (Ak Parti) ve Salih Gün /CHP) olmak üzere Gebze Ankara’ya iki milletvekili gönderdi..
2007 Genel seçimlerinde Eyüp Ayar (Ak Parti)  tek gitti Gebze’den
2011 Genel seçimlerinde Mehmet Ali Okur (Ak Parti), Mehmet Hilal Kaplan (CHP) ve Lütfü Türkan /MHP) olmak üzere Gebzeli vekil sayısı üçe çıktı..
2015 Genel seçimlerinde Cemalettin Kaflı (Ak Parti) ve Tahsin Tarhan (CHP) olmak üzere ikiye düştü Gebzeli vekil sayısı
2015 1 Kasım erken Genel seçimlerinde Cemil Yaman (Ak Parti) ve Tahsin Tarhan (CHP) olmak üzere ikide kaldı Gebzeli vekil sayısı
2018 Genel seçimlerinde Cemil Yaman (Ak Parti), Tahsin Tarhan (CHP) ve Lütfü Türkan (İYİ Parti) olmak üzere üçe çıktı Gebzeli vekil sayısı..

İsimlerden yola çıktığımızda Gebze’den vekil olarak TBMM’ye giden isimler;
Bülent Atasayan, Alaettin Kurt, Mehmet Batuk, Eyüp Ayar,  Salih Gün, Mehmet Hilal Kaplan, Mehmet Ali Okur, Cemalettin Kaflı, Cemil Yaman, Tahsin Tarhan ve Lütfü Türkan olmak üzere 11 kişi..

1989-2018 arasında Gebze’yi temsilen 11 kişi gitmiş TBMM’ye ve bunlardan sadece  Bülent Atasayan, Alaettin Kurt, Mehmet Hilal Kaplan, Mehmet Ali Okur ve Cemalettin Kaflı olmak üzere 5 kişi bizzat Gebze’de ikamet ediyordu. Cemalletin Kaflı’yı da saymamak lazım çünkü onu Haziran’da seçtiler, Kasım’da kestiler. Yani sadece 4 ay tuttular mecliste..

O zaman Gebze’den sadece 4 kişiye milletvekili olarak siyaset şansı tanıdılar..

Şimdi Gebze adına TBMM’de olanlardan Cemil Yaman Dilovası siyasetçisi ama bir yıldan beri Gebze'de oturmaya başlarken güya Gebze siyasetçisi olan Tahsin Tarhan ile Lütfü Türkkan ise İstanbul ikametgahlı..

Ve ben bu tablodan yola çıkarak diyorum ki; Kocaelinin en en fazla seçmen saysına sahip olan ilçesi Gebze gerek siyaset ve gerekse de siyasetçi sayısı açısından kısır mı kısır..

Ve bu kısırlığın nedeni İzmit siyaset lobisi mi yoksa Gebze’nin siyaset lobisizliği mi bunun nedeni veya nedenlerini Gebzeli siyasetçiler bir güzel irdelemesi lazım..

En fazla seçen Gebbze'de olacak ama Gebzeli kendisine vekalet edeni seçemeyecek ama İzmit 13 vekilden 10'nu seçecek..
Olacak iş değil ya'

Gebzeli siyasetçiler siyasi geleceklerini, Gebze siyaset tabanı yerine  İzmit siyaset kurmaylarına endekslemeye devam ederlerse daha çok bakakalırlar giden geminin arkasından..   

Ve şimdi ufukta bir ereken seçim var..
Yine bakakalamayın giden geminin ardından..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.