KOCAELİ'DE ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ BİR HAMLE

Güncel 03.11.2021 - 07:36, Güncelleme: 03.11.2021 - 07:36
 

KOCAELİ'DE ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ BİR HAMLE

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli'de Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı çalışmaları kapsamında Çevre Şurası ve Çalıştayı programına düzenledi.. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Siyasi Parti İl Temsilcileri, oda ve sivil toplum temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program; Şura için özel olarak hazırlana filmin izlenmesinin ardından Prof. Dr. Taner Yonar’ın teknik bilgilendirme sunumu ile devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açılış konuşmalarını yapmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geçen Vali Seddar Yavuz, konuşmalarında “Dünyanın en önemli gündemlerinden bir tanesi olan çevre sorunları ile ilgili yapılmış olan bu şura vesilesiyle başta emeği bulunan Büyükşehir Belediyemize, Kent Politikaları Araştırmaları Merkezimize ve buraya katkı sunan siz değerli konuklara en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Şura’nın İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.. Kocaeli; Model Şehirlerden Bir Tanesidir Vali Yavuz, hükümetimizin sıkıntıların çözümünde aldığı çalışmalara değinerek: “Ülke olarak bu sene yangınlar, sel felaketleri ve özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde kuraklıkla karşı karşıya kaldık, su kaynakları gittikçe daralmaya başladı ve bunun getirdiği bir takım sorunlarla yüzleştik.  Türkiye son 20 yılda çevreye çok büyük yatırımlar yaptı. Pek çok konuda olduğu gibi Kocaeli; Türkiye’de model şehirlerden bir tanesidir. Hükümetimizin uyguladığı politikalar ve Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar vesilesi ile Türkiye’ye örnek olabilecek bir şehiriz. Biyolojik arıtmadan tutun, dere yataklarındaki debilerin ölçülmesine, baca gazlarının anlık olarak izlenmesine, yer istasyonları ile her an hava kalitesinin ölçülmesine kadar birçok alanı kapsayan çok güzel çalışmalar yapılıyor. Ama Körfez’de geçmiş yıllarda biriktirilmiş bir kirlilik olduğunu biliyoruz. Bu kirlilik ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız önemli çalışmalar var, Körfez’de önümüzdeki süreçte taban taraması dahil pek çok önemli çalışmaya ağırlık vereceğiz.”
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli'de Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı çalışmaları kapsamında Çevre Şurası ve Çalıştayı programına düzenledi..

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Siyasi Parti İl Temsilcileri, oda ve sivil toplum temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program; Şura için özel olarak hazırlana filmin izlenmesinin ardından Prof. Dr. Taner Yonar’ın teknik bilgilendirme sunumu ile devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açılış konuşmalarını yapmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geçen Vali Seddar Yavuz, konuşmalarında “Dünyanın en önemli gündemlerinden bir tanesi olan çevre sorunları ile ilgili yapılmış olan bu şura vesilesiyle başta emeği bulunan Büyükşehir Belediyemize, Kent Politikaları Araştırmaları Merkezimize ve buraya katkı sunan siz değerli konuklara en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Şura’nın İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi..

Kocaeli; Model Şehirlerden Bir Tanesidir

Vali Yavuz, hükümetimizin sıkıntıların çözümünde aldığı çalışmalara değinerek: “Ülke olarak bu sene yangınlar, sel felaketleri ve özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde kuraklıkla karşı karşıya kaldık, su kaynakları gittikçe daralmaya başladı ve bunun getirdiği bir takım sorunlarla yüzleştik.  Türkiye son 20 yılda çevreye çok büyük yatırımlar yaptı. Pek çok konuda olduğu gibi Kocaeli; Türkiye’de model şehirlerden bir tanesidir. Hükümetimizin uyguladığı politikalar ve Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar vesilesi ile Türkiye’ye örnek olabilecek bir şehiriz. Biyolojik arıtmadan tutun, dere yataklarındaki debilerin ölçülmesine, baca gazlarının anlık olarak izlenmesine, yer istasyonları ile her an hava kalitesinin ölçülmesine kadar birçok alanı kapsayan çok güzel çalışmalar yapılıyor. Ama Körfez’de geçmiş yıllarda biriktirilmiş bir kirlilik olduğunu biliyoruz. Bu kirlilik ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız önemli çalışmalar var, Körfez’de önümüzdeki süreçte taban taraması dahil pek çok önemli çalışmaya ağırlık vereceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.