FETÖ OPERASYONU! ÇOK SAYIDA GÖZALTI KARARI

Asayiş 06.11.2020 - 09:02, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

FETÖ OPERASYONU! ÇOK SAYIDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 89 kişi için gözaltı kararı verdi. Yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığındaki ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanması içerisinde ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen, 29’u çeşitli kamu kurum / kuruluşlarında aktif kamu görevlisi olmak üzere 89 ‘mahrem imam’ şüphelinin, Ankara merkezli 37 ilde, 06.11.2020 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.  Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 89 kişi için gözaltı kararı verdi.

Yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığındaki ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanması içerisinde ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen, 29’u çeşitli kamu kurum / kuruluşlarında aktif kamu görevlisi olmak üzere 89 ‘mahrem imam’ şüphelinin, Ankara merkezli 37 ilde, 06.11.2020 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.  Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.