FATMA KAPLAN HÜRRİYET 11 MADDE İLE DUYURDU

Dünya 29.01.2021 - 08:10, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

FATMA KAPLAN HÜRRİYET 11 MADDE İLE DUYURDU

KOCAELİ HABERİ İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet pandemi süreci nedeni ile Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları yardımları 11 başlık altında açıkladı.. İşte o 11 madde madde BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ 1-İhtiyaç sahibi olarak tespit edilen vatandaşlarımız ile pandemi sürecinde işsiz kalmış 2000 aileye nakit desteği sağlanmıştır. 2-Belediyemize ait gayrimenkullerde kiracı olarak bulunan taksi durakları, aile sağlığı merkezleri, kafe ve restoranlar ile spor kulüpleri gibi kiracılarımızdan kira ve ecrimisil ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelenmiştir. Ertelenen kiralar taksitlendirilecek ve gecikme faizi uygulanmayacaktır. 3-Belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olup yönetmeliklerle kapanan esnafların ise faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedelleri tahsil edilmeyecektir. Kira bedellerini peşin ödeyen şu anda faaliyette bulunamayan iş yerleri için kira sözleşmeleri, bedelsiz olarak kapalı olduğu süre boyunca uzatılmıştır. 4-Yönetmelikle kapatılan esnaflarımızdan kapalı olduğu süre boyunca işgal harçları alınmayacaktır. 5-Pandemi sürecinde işletmelerini kapatmak zorunda olmasa da iş hacimleri düşmesinden dolayı tüm esnaflarımızdan işgal harçları 3 ay süreyle alınmayacaktır. 6-Kitapçılarımıza kitap satın alarak destek sağlanmış olup, alınan kitaplar kitapseverler için kütüphanelerimizde yerini almıştır. 7-Eğlence vergisine tabi olup yönetmelikle kapatılan işletmelerden kapalı olduğu süre boyunca eğlence vergisi alınmayacaktır. 8-Pandemi sürecinde kahvehaneleri kapatılan ve İzmit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Kahveciler Odası tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kahveci esnaflarımıza nakdi yardım yapılacak. 9-Belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve pandemi sürecinde kapalı olan lokantacı esnafımızlarımızdan oda ile birlikte ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen esnaflarımıza nakdi yardım yapılacaktır. 10-Kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören köylerdeki üreticilerimize hane başına maddi destek sağlanacaktır. 11-İzmit Belediyesi Pandemi 2. Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahipleri, pandemiden zarar gören esnafa toplam 1,5 Milyon TL’nin üzerinde yardım sağlanmıştır.-

KOCAELİ HABERİ İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet pandemi süreci nedeni ile Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları yardımları 11 başlık altında açıkladı..

İşte o 11 madde madde
BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ
1-İhtiyaç sahibi olarak tespit edilen vatandaşlarımız ile pandemi sürecinde işsiz kalmış 2000 aileye nakit desteği sağlanmıştır.
2-Belediyemize ait gayrimenkullerde kiracı olarak bulunan taksi durakları, aile sağlığı merkezleri, kafe ve restoranlar ile spor kulüpleri gibi kiracılarımızdan kira ve ecrimisil ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelenmiştir. Ertelenen kiralar taksitlendirilecek ve gecikme faizi uygulanmayacaktır.
3-Belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olup yönetmeliklerle kapanan esnafların ise faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedelleri tahsil edilmeyecektir. Kira bedellerini peşin ödeyen şu anda faaliyette bulunamayan iş yerleri için kira sözleşmeleri, bedelsiz olarak kapalı olduğu süre boyunca uzatılmıştır.
4-Yönetmelikle kapatılan esnaflarımızdan kapalı olduğu süre boyunca işgal harçları alınmayacaktır.
5-Pandemi sürecinde işletmelerini kapatmak zorunda olmasa da iş hacimleri düşmesinden dolayı tüm esnaflarımızdan işgal harçları 3 ay süreyle alınmayacaktır.
6-Kitapçılarımıza kitap satın alarak destek sağlanmış olup, alınan kitaplar kitapseverler için kütüphanelerimizde yerini almıştır.
7-Eğlence vergisine tabi olup yönetmelikle kapatılan işletmelerden kapalı olduğu süre boyunca eğlence vergisi alınmayacaktır.
8-Pandemi sürecinde kahvehaneleri kapatılan ve İzmit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Kahveciler Odası tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kahveci esnaflarımıza nakdi yardım yapılacak.
9-Belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve pandemi sürecinde kapalı olan lokantacı esnafımızlarımızdan oda ile birlikte ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen esnaflarımıza nakdi yardım yapılacaktır.
10-Kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören köylerdeki üreticilerimize hane başına maddi destek sağlanacaktır.
11-İzmit Belediyesi Pandemi 2. Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahipleri, pandemiden zarar gören esnafa toplam 1,5 Milyon TL’nin üzerinde yardım sağlanmıştır.-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.