Evde koronavirüs testi İstanbul'da başladı

05.08.2020 - 22:43, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Evde koronavirüs testi İstanbul'da başladı

Koronavirüs testi yaptırmak isteyip de hastaneye ya da sağlık kuruluşuna gitmekten çekinenler artık testi evde ya da iş yerlerinde yaptırabilecek. İstanbul'da Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuarın uzman sağlık ekipleri artık evde koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşların evine gidiyor. ELISA yöntemiyle evde kan örneği alınan kişinin IgM ve IgG antikorlarına bakılıyor. Bu sayede kişinin hem koronavirüs olup olmadığı hem de daha önce bu hastalığı geçirip geçirmediği ortaya çıkıyor. Testlerin doğruluk oranı ise yüzde 99'un üzerinde.

Koronavirüs testi yaptırmak isteyip de hastaneye ya da sağlık kuruluşuna gitmekten çekinenler artık testi evde ya da iş yerlerinde yaptırabilecek.

İstanbul'da Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuarın uzman sağlık ekipleri artık evde koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşların evine gidiyor. ELISA yöntemiyle evde kan örneği alınan kişinin IgM ve IgG antikorlarına bakılıyor. Bu sayede kişinin hem koronavirüs olup olmadığı hem de daha önce bu hastalığı geçirip geçirmediği ortaya çıkıyor. Testlerin doğruluk oranı ise yüzde 99'un üzerinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.