DİLOVASI TURİZM MERKEZİ OLACAK

Dünya 02.10.2020 - 09:07, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

DİLOVASI TURİZM MERKEZİ OLACAK

KOCAELİ HABERİ Tarihi Tavşancıl Evleri’nde yenileme öncesi incelemeler tamamlandı.. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in girişimleri ile Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan tarihi evlerin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek turizme kazandırılma çalışmalarının ön incelemeleri yapıldı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Tavşancıl tarihi evlerinin ihyası için verdiği mücadelesi ile onaylanan projenin çalışmaları Kültür Bakanlığı tarafından başlatıldı.  TARİHİ EVLERİ İNCELEDİLER  Tarihi evler ile ilgili restorasyon öncesi çalışmalar sürerken, önceki gün Tavşancıl’a gelen Kültür Bakanlığı yetkilileri ile İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, restore edilecek evleri yerinde incelediler. İncelemelere Tavşancıl Mahalle Muhtarı Kenan Keleş’te eşlik etti.  FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR  İlk etapta restore edilecek tarihi evleri tek tek inceleyen yetkililer, proje üzerinde fikir alışverişinde bulundu.  TURİZM MERKEZİ OLACAK  Yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Şayir, “Tavşancıl Mahallemiz ve evlerimiz tarihsel anlamda önemli bir yere sahiptir. Tavşancılımızın turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar ile tarihi evlerimiz restore edilecek ve Tavşancıl yine eski tarihi dokusuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi haline gelecektir. Proje tamamlandığında ‘Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 

KOCAELİ HABERİ Tarihi Tavşancıl Evleri’nde yenileme öncesi incelemeler tamamlandı..

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in girişimleri ile Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan tarihi evlerin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek turizme kazandırılma çalışmalarının ön incelemeleri yapıldı.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Tavşancıl tarihi evlerinin ihyası için verdiği mücadelesi ile onaylanan projenin çalışmaları Kültür Bakanlığı tarafından başlatıldı. 

TARİHİ EVLERİ İNCELEDİLER 
Tarihi evler ile ilgili restorasyon öncesi çalışmalar sürerken, önceki gün Tavşancıl’a gelen Kültür Bakanlığı yetkilileri ile İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, restore edilecek evleri yerinde incelediler. İncelemelere Tavşancıl Mahalle Muhtarı Kenan Keleş’te eşlik etti. 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR 
İlk etapta restore edilecek tarihi evleri tek tek inceleyen yetkililer, proje üzerinde fikir alışverişinde bulundu. 

TURİZM MERKEZİ OLACAK 
Yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Şayir, “Tavşancıl Mahallemiz ve evlerimiz tarihsel anlamda önemli bir yere sahiptir. Tavşancılımızın turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar ile tarihi evlerimiz restore edilecek ve Tavşancıl yine eski tarihi dokusuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi haline gelecektir. Proje tamamlandığında ‘Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.