DİLOVASI'NDAN YA KÖMÜRCÜLER GİDER YA DA ŞAYİR İLE YAMAN

Dünya 08.10.2020 - 05:39, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

DİLOVASI'NDAN YA KÖMÜRCÜLER GİDER YA DA ŞAYİR İLE YAMAN

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK Dilovası İlçesinde kurulu bulunan Kömürcüler OSB’de Atakaş A.Ş. kömür tesislerinde önceki gün sürtünmeden kaynaklı bir tutuşma çıkan kömür yangınının çevreye yaydığı çok ağır bir gaz kokusu vatandaşları isyan ettirince Dilovalılar, Kömürcüler OSB'nin kapısna dayandı ve Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan devreye girerek yetkililer ile görüştü. Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, Dilovalılardan gelen şikayet ve tepkiler üzerine harekete geçerek pis koku saçan tesisi buldu ve Atakaş Tic. Aş'ye kömürlerin yanması sonucu çevreye yayılan pis gaz ve koku sebebiyle toplam 265.497 TL idari para cezası kesildi.. Kocael Valisi Seddar Yavuz'da dün gece twitter sayfasından o cezayı açıkladıktan sonra "Dilovası’nda bulunan Kömürcüler OSB’yi kaldırmak için Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla bugün Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanımızla bir araya geldik. Süratle kaldırılması konusunda hepimiz kararlıyız. En kısa zamanda kömürcülük faaliyeti sonlandırılacak." şeklinde ki ikinci bir açıklama ile Dilovalılara söz verdi.. HAMZA ŞAYİR YERİNDE İNCELEDİ Dün Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ile birlikte Kömürcüler OSB'ye gidip son durumu kontrol eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir "incelemelerimizi tamamladık. Meydana gelen yangın kontrol altına alınmış durumda. İnşallah bu yaşanan son olumsuzluk olacak. Hiç şüpheniz olmasın; Dilovamız’ın en büyük kronik problemi olarak gördüğümüz ve bugüne kadar kaldırılması mücadelesini hep birlikte verdiğimiz Kömürcüler OSB'nin taşınma süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Milletvekillerimiz, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütmekteyiz." açıklamasında bulundu.. DİLOVASI'NDAN YA KÖMÜRCÜLER GİDER YA DA ŞAYİR İLE YAMAN Dilovası'nda yaşanan bu gelişmelerden sonra Dilovalıların bu konuda ne düşündüklerini sorduklarımızdan ise "31 Mart yerel seçim kampanyasında Dilovası'na gelen Çevre Bakanımız Murat Kurum, Ak Parti milletvekilimiz Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tahir Büyükakın ve Dilovası Belediye Başkan adayımız Hamza şayir hep birlikte söz verdiler 'Kömürcüler OSB buradan kaldırılacak' diye. Bunun geri dönüşü yok artık ya bu Kömürcüler buradan gider ya da Dilovasının iki siyasetçisi milletvekili Cemil Yaman ile Belediye Başkanı Hamza Şayir" şeklinde ortak cevaplar aldık..

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK Dilovası İlçesinde kurulu bulunan Kömürcüler OSB’de Atakaş A.Ş. kömür tesislerinde önceki gün sürtünmeden kaynaklı bir tutuşma çıkan kömür yangınının çevreye yaydığı çok ağır bir gaz kokusu vatandaşları isyan ettirince Dilovalılar, Kömürcüler OSB'nin kapısna dayandı ve Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan devreye girerek yetkililer ile görüştü.

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, Dilovalılardan gelen şikayet ve tepkiler üzerine harekete geçerek pis koku saçan tesisi buldu ve Atakaş Tic. Aş'ye kömürlerin yanması sonucu çevreye yayılan pis gaz ve koku sebebiyle toplam 265.497 TL idari para cezası kesildi..

Kocael Valisi Seddar Yavuz'da dün gece twitter sayfasından o cezayı açıkladıktan sonra "Dilovası’nda bulunan Kömürcüler OSB’yi kaldırmak için Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla bugün Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanımızla bir araya geldik. Süratle kaldırılması konusunda hepimiz kararlıyız. En kısa zamanda kömürcülük faaliyeti sonlandırılacak." şeklinde ki ikinci bir açıklama ile Dilovalılara söz verdi..

HAMZA ŞAYİR YERİNDE İNCELEDİ
Dün Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ile birlikte Kömürcüler OSB'ye gidip son durumu kontrol eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir "incelemelerimizi tamamladık. Meydana gelen yangın kontrol altına alınmış durumda. İnşallah bu yaşanan son olumsuzluk olacak.
Hiç şüpheniz olmasın;
Dilovamız’ın en büyük kronik problemi olarak gördüğümüz ve bugüne kadar kaldırılması mücadelesini hep birlikte verdiğimiz Kömürcüler OSB'nin taşınma süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Milletvekillerimiz, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütmekteyiz." açıklamasında bulundu..

DİLOVASI'NDAN YA KÖMÜRCÜLER GİDER YA DA ŞAYİR İLE YAMAN
Dilovası'nda yaşanan bu gelişmelerden sonra Dilovalıların bu konuda ne düşündüklerini sorduklarımızdan ise "31 Mart yerel seçim kampanyasında Dilovası'na gelen Çevre Bakanımız Murat Kurum, Ak Parti milletvekilimiz Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tahir Büyükakın ve Dilovası Belediye Başkan adayımız Hamza şayir hep birlikte söz verdiler 'Kömürcüler OSB buradan kaldırılacak' diye. Bunun geri dönüşü yok artık ya bu Kömürcüler buradan gider ya da Dilovasının iki siyasetçisi milletvekili Cemil Yaman ile Belediye Başkanı Hamza Şayir" şeklinde ortak cevaplar aldık..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.