DİLOVASI KÖMÜRCÜLER OSB'NİN TAŞINAN SADECE KÖMÜRLERİ

Dünya 13.01.2021 - 08:21, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

DİLOVASI KÖMÜRCÜLER OSB'NİN TAŞINAN SADECE KÖMÜRLERİ

KOCAELİ HABERİ 31 Mart 2019 yerel seçim kampanya döneminde bizzat Dilovası'na gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dilovalılara "Dilovası'nda kömür tozu ile çevere kirliliğine neden olan Köürcüler OSB'yı buradan kaldıracağız" sözü vermişti.. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir seçimden sonra bu sözün takipçisi oldu ve Kömürcüler OSB'nın bir an önce taşınması için sık sık Ankara temaslarında bulundu.. Kocaelihaberi.com'un edindiği bilgiye göre Dilovası'nda hava ve çevre kirliliğine yol açan Kömürcüler OSB'nın içinde faaliyet gösteren Kömür Tesislerinin 1 yıl içinde OSB'yi boşaltması planlanıyor. Öte yandan OSB içinde kömür tesislerinin taşınmasından sonra arazinin tamamının OSB-Organize Sanayi Bölgesi olma vasfını aynen koruyacağı ve boşalan iş yerlerinin de antrepo, depolama ve çevre ve hava kirliliğine yol açmayacak olan hafif işletmeler olarak kullanılabileceği öğrenildi..   Tabi ki "Kömürcüler OSB" isminden "Kömürcüler" kısmı da çıkarılacak..

KOCAELİ HABERİ 31 Mart 2019 yerel seçim kampanya döneminde bizzat Dilovası'na gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dilovalılara "Dilovası'nda kömür tozu ile çevere kirliliğine neden olan Köürcüler OSB'yı buradan kaldıracağız" sözü vermişti..

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir seçimden sonra bu sözün takipçisi oldu ve Kömürcüler OSB'nın bir an önce taşınması için sık sık Ankara temaslarında bulundu..

Kocaelihaberi.com'un edindiği bilgiye göre Dilovası'nda hava ve çevre kirliliğine yol açan Kömürcüler OSB'nın içinde faaliyet gösteren Kömür Tesislerinin 1 yıl içinde OSB'yi boşaltması planlanıyor. Öte yandan OSB içinde kömür tesislerinin taşınmasından sonra arazinin tamamının OSB-Organize Sanayi Bölgesi olma vasfını aynen koruyacağı ve boşalan iş yerlerinin de antrepo, depolama ve çevre ve hava kirliliğine yol açmayacak olan hafif işletmeler olarak kullanılabileceği öğrenildi..  

Tabi ki "Kömürcüler OSB" isminden "Kömürcüler" kısmı da çıkarılacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.