ÖZEL HABER// BAKAN ÖZER ÇAYIROVA İÇİN GEBZE'YE GELİYOR

Röpotajlar 13.01.2022 - 12:39, Güncelleme: 13.01.2022 - 12:39
 

ÖZEL HABER// BAKAN ÖZER ÇAYIROVA İÇİN GEBZE'YE GELİYOR

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Çayırovalılar için Sağlık Bakanlığının yapımına başladığı Devlet Hastanesi inşasından sonra bir güzel haberde Gebze Ticaret Odasından geldi; Türkiye'de bir ilk olacak olan "Proje Okulu", Çayırova’da "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak inşa edilecek.. GOSB’un Çayırova sınırları içinde kalan kalan 28.683 m2’lik alanı üzerine Gebze Ticaret Odası’nın tahsis edeceği 30 Milyon TL’lık bütçe ile yapılacak olan Proje Okulu inşaatının başlaması için gereken protokol imza törenine katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in önümüzdeki hafta içinde Gebze’ye gelerek, Gebze Ticaret Odası ve GOSB’u ziyaret edeceği öğrenildi.. Çayırova’da yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin en kısa sürede faaliyete geçmesi planlanıyor. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Vahit Yıldırım’ın kişisel gayretleri ve kurumsal kuru iş birliğiyle, proje çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılan ve savunma sanayi başta olmak üzere; sanayiye nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen, aynı zamanda yetenekli öğrencilerin günümüzün en ileri teknolojileri ile eğitim gerçekleştirileceği okul projesi için 28 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un huzurunda bir ön protokol imzası gerçekleştirilmişti.. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen protokol töreni ile GOSB’un Çayırova ilçe hudutları içinde kalan 28.683 m2’lik alanı üzerine kurulacak olan okul projesinin inşaatı en kısa süre içerisinde başlatılarak tamamlanacağı açıklanmıştı.. Özellikle ASELSAN destekli olarak savunma sanayine yönelik nitelikli eğitim süreçlerinin tamamen hakim olacağı ve Türkiye genelinden başarılı seçkin öğrencilerin eğitim göreceği okulda, son teknoloji makine-ekipmanlar, akıllı mühimmatlar ve diğer donanım malzeme ve ürünlerin yer aldığı atölyeler aracılığıyla üst düzey eğitim verilecek, teorik ve pratik eğitimlerle sektörlerin ihtiyaç duyduğu işgücü potansiyelinin istihdam edilmesi noktasında önemli faydalar sağlanacağı açıklanmıştı..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Çayırovalılar için Sağlık Bakanlığının yapımına başladığı Devlet Hastanesi inşasından sonra bir güzel haberde Gebze Ticaret Odasından geldi; Türkiye'de bir ilk olacak olan "Proje Okulu", Çayırova’da "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak inşa edilecek..

GOSB’un Çayırova sınırları içinde kalan kalan 28.683 m2’lik alanı üzerine Gebze Ticaret Odası’nın tahsis edeceği 30 Milyon TL’lık bütçe ile yapılacak olan Proje Okulu inşaatının başlaması için gereken protokol imza törenine katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in önümüzdeki hafta içinde Gebze’ye gelerek, Gebze Ticaret Odası ve GOSB’u ziyaret edeceği öğrenildi..

Çayırova’da yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin en kısa sürede faaliyete geçmesi planlanıyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Vahit Yıldırım’ın kişisel gayretleri ve kurumsal kuru iş birliğiyle, proje çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılan ve savunma sanayi başta olmak üzere; sanayiye nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen, aynı zamanda yetenekli öğrencilerin günümüzün en ileri teknolojileri ile eğitim gerçekleştirileceği okul projesi için 28 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un huzurunda bir ön protokol imzası gerçekleştirilmişti..

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen protokol töreni ile GOSB’un Çayırova ilçe hudutları içinde kalan 28.683 m2’lik alanı üzerine kurulacak olan okul projesinin inşaatı en kısa süre içerisinde başlatılarak tamamlanacağı açıklanmıştı..

Özellikle ASELSAN destekli olarak savunma sanayine yönelik nitelikli eğitim süreçlerinin tamamen hakim olacağı ve Türkiye genelinden başarılı seçkin öğrencilerin eğitim göreceği okulda, son teknoloji makine-ekipmanlar, akıllı mühimmatlar ve diğer donanım malzeme ve ürünlerin yer aldığı atölyeler aracılığıyla üst düzey eğitim verilecek, teorik ve pratik eğitimlerle sektörlerin ihtiyaç duyduğu işgücü potansiyelinin istihdam edilmesi noktasında önemli faydalar sağlanacağı açıklanmıştı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.