İSU ANINDA MÜDAHELE ETTİ

Gündem 25.01.2022 - 17:28, Güncelleme: 25.01.2022 - 17:28
 

İSU ANINDA MÜDAHELE ETTİ

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’ de etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava sonucu gerekli koruma önlemleri alınmadığından dolayı patlayan sayaç ve tesisat arızalarına müdahale ediyor. GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA Etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte Kocaeli beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Kocaeli’nin tek kış turizm merkezi olan Kartepe Kayak Merkezinde 138 santim, şehir merkezlerinde 22 santim kar kalınlığı ölçüldü. Etkisini sürdüren kar yağışı ve buna bağlı olarak oluşan soğuk hava sonucu birçok yerde korunmayan sayaç ve tesisatlar patladı. KBB İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, yapılan bütün uyarılara rağmen gerekli korunma önlemleri alınmadığından dolayı patlayan sayaç ve tesisata müdahale etmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. YOĞUN ÇALIŞMA Ekipler, etkili kar yağışından dolayı patlayan su sayaçları nedeniyle vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılamak için arıza bölgelerine iş makinaları ile ulaşmak zorunda kalıyor. Bir yandan karla kaplı yollar açılırken bir yandan da patlayan su sayaç, vana ve tesisata müdahale ederek onarımlarını gerçekleştiriyor. LÜTFEN DİKKAT! Açık alanda bulunan su tesisatı ve sayaçların ısı yalıtım malzemeleri (cam yünü, talaş vb.) ile kaplanarak korunması, yaşanacak donma tehlikesini önleyecektir. Alınan tüm önlemlere rağmen donmuş sayaç ve tesisat borularının üzerine sıcak su dökülmesi ve ateş tutularak açılmaya çalışılması musluk ve su borularının patlamasına neden olmakta ve maddi hasara sebebiyet verebilmektedir. Abonelerimizin, donan sayaçları için İSU Genel Müdürlüğünün 7/24 hizmet veren İSU Alo 185 Çağrı Merkezine başvuru yapmaları gerekmektedir.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’ de etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava sonucu gerekli koruma önlemleri alınmadığından dolayı patlayan sayaç ve tesisat arızalarına müdahale ediyor.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA
Etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte Kocaeli beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Kocaeli’nin tek kış turizm merkezi olan Kartepe Kayak Merkezinde 138 santim, şehir merkezlerinde 22 santim kar kalınlığı ölçüldü. Etkisini sürdüren kar yağışı ve buna bağlı olarak oluşan soğuk hava sonucu birçok yerde korunmayan sayaç ve tesisatlar patladı. KBB İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, yapılan bütün uyarılara rağmen gerekli korunma önlemleri alınmadığından dolayı patlayan sayaç ve tesisata müdahale etmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

YOĞUN ÇALIŞMA
Ekipler, etkili kar yağışından dolayı patlayan su sayaçları nedeniyle vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılamak için arıza bölgelerine iş makinaları ile ulaşmak zorunda kalıyor. Bir yandan karla kaplı yollar açılırken bir yandan da patlayan su sayaç, vana ve tesisata müdahale ederek onarımlarını gerçekleştiriyor.

LÜTFEN DİKKAT!
Açık alanda bulunan su tesisatı ve sayaçların ısı yalıtım malzemeleri (cam yünü, talaş vb.) ile kaplanarak korunması, yaşanacak donma tehlikesini önleyecektir. Alınan tüm önlemlere rağmen donmuş sayaç ve tesisat borularının üzerine sıcak su dökülmesi ve ateş tutularak açılmaya çalışılması musluk ve su borularının patlamasına neden olmakta ve maddi hasara sebebiyet verebilmektedir. Abonelerimizin, donan sayaçları için İSU Genel Müdürlüğünün 7/24 hizmet veren İSU Alo 185 Çağrı Merkezine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.